De dames (en heren) van de Soroptimisten genoten bij Welgelegen van een bijzondere avond. Foto: Soroptimisten

De dames (en heren) van de Soroptimisten genoten bij Welgelegen van een bijzondere avond. Foto: Soroptimisten

Dames dineren in Afrikaanse sferen

Maatschappij

GROENLO – De Soroptimist club Achterhoek organiseerde op vrijdag 24 november bij restaurant Welgelegen in Groenlo een bijzondere avond; Dineren in Zuid Afrikaanse sferen. Met deze avond steunde de Soroptimisten Achterhoek de in Lichtenvoorde opgerichte Stichting Opstap.

Door Kim Hillen

Energieke en sfeervolle avond
Volgens de Soroptimisten was het een energieke en sfeervolle avond. Tijdens de avond werd een 5-gangen verrassingsdiner met Afrikaanse smaken geserveerd, onder het genot van Afrikaanse wijnen. Ruim honderd gasten hebben tijdens deze avond kennis gemaakt met de ‘Soroptimist club Achterhoek’ en met ‘Stichting Opstap’. Het opgehaalde bedrag van deze avond is voor nu nog een verrassing, maar wordt binnenkort bekend gemaakt.

Stichting Opstap
Stichting Opstap is een stichting van René Hartman, woonachtig in Lichtenvoorde. De stichting zet zich al jaren in voor ‘empowerment en educatie’ in Afrika. Vrouwen en hun kinderen worden financieel ondersteund en geïnspireerd om vanuit hun eigen omgeving en vaardigheden te handelen en te leren: ‘Learn, Earn, Return’.

De komende drie jaren zal dit één van de stichtingen zijn die de Soroptimist club Achterhoek zal steunen.

Soroptimist club Achterhoek
De Soroptimist club Achterhoek bestaat uit vrouwen met verschillende achtergronden en professies. Ze komen samen voor netwerk, gezelligheid en zetten zich in voor betere kansen, bestaansrecht en financiële ondersteuning voor vrouwen en kinderen lokaal en wereldwijd.

Ze streven ernaar levens en posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Dit kan betekenen dat ze bijdragen in opleiding, educatie, empowerment of het vergroten van kansen en mogelijkheden. In vastgestelde termijnen kiezen ze één of twee goede doelen uit, die de doelstellingen van de club nastreeft en daarnaast persoonlijke betrokkenheid heeft vanuit de Achterhoek. Stichting Opstap omarmt de empowerment en educatie van vrouwen en kinderen om optimaal kansen voor hen te creëren, wat aansluit bij de hoofddoelstelling van de Soroptimist club Achterhoek.

De avond werd passend muzikaal omlijst. Foto: Soroptimisten
Foto: Soroptimisten

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids