Een vader en zoon vermaken zich opperbest op de pumptrackbaan, met op de achtergrond de aanleg van de Kanjer Arena. Foto: Henri Walterbos

Een vader en zoon vermaken zich opperbest op de pumptrackbaan, met op de achtergrond de aanleg van de Kanjer Arena. Foto: Henri Walterbos

‘Dit initiatief is bedoeld om beweging en sport toegankelijk te maken voor iedereen’

Maatschappij

Na oplevering ‘Vrije Pumptrack’ bouw Kanjer Arena gestart

Door Henri Walterbos

GROENLO - Met nieuwe parkeerplaatsen en een gloednieuwe sporthal op komst, ondergaat het terrein achter scholengemeenschap Marianum een indrukwekkende transformatie. Onlangs werd de pumptrack al in gebruik genomen, een project met veel passie geleid door Grollenaar Bart Hubers en Stichting Buutenaf. De baan wordt al flink omarmd door de lokale jeugd. Er is iedere dag volop activiteit. Op een miezerige Tweede Paasdag zelfs een vader en zoon die voor het eerst de baan bekijken en direct enkele rondjes rijden en de proef op de som nemen. “Het is een prachtige baan geworden. We zijn vandaag voor de eerste keer, maar dit is echt een aanwinst,” aldus de vader, terwijl zoonlief niet te stoppen is en met een big smile zijn rondjes blijft fietsen.

Multifunctioneel
Na de voltooiing van de pumptrack, met alleen nog het aanplanten van groen in het verschiet, is de volgende stap de realisatie van de multicourt dat de naam Kanjer Arena zal krijgen. Dit multicourt, een initiatief van Arjan Paf van Stichting Buutenaf, biedt een breed scala aan sportmogelijkheden zoals voetbal, basketbal, hockey en handbal. Kortom ‘multifunctioneel’. En er is een hardloopbaan. Allemaal mogelijk gemaakt op één veelzijdig veld, met ondersteuning van de stichting Kanjers voor Kanjers. “Dit initiatief is bedoeld om beweging en sport toegankelijk te maken voor iedereen in de gemeenschap, zowel tijdens als na de reguliere schooluren. Weg van het scherm en lekker naar buiten!,” vindt Arjan.

Stichting Buutenaf zet zich verder in voor de aanschaf van essentiële sportmaterialen, zodat alle faciliteiten door iedereen ten volle kunnen worden benut. Updates en informatie over georganiseerde activiteiten worden regelmatig gedeeld via social media en de website. Jongerenwerk Mazzel zal regelmatig activiteiten gaan organiseren op het terrein. “Kortom, een mooie plek met veel mogelijkheden en vrolijke reuring.”

Sponsoren gezocht
De mensen achter Stichting Buutenaf zijn blij met de realisatie van de multicourt, maar willen er ook voor gaan dat deze voorziening een lang leven beschoren is. “De ondersteuning van de gemeenschap is cruciaal voor het onderhouden van de pumptrack en de Kanjer Arena, het aanschaffen van materialen en het organiseren van activiteiten,” vertelt Arjan. “We nodigen mensen uit om als vriend of sponsor een bijdrage te leveren aan dit betekenisvolle project, dat duidelijk in een behoefte voorziet en velen buiten-speelplezier geeft. Een kleine donatie kan al een groot verschil maken. Vriend worden is zeer eenvoudig.”

Voor meer informatie of vragen kan contact worden opgenomen via info@stichtingbuutenaf.nl of telefonisch via 06 25 416 243. “Dit initiatief belooft Groenlo nog levendiger en sportiever te maken, met steun van de gehele gemeenschap.”

 Foto: Henri Walterbos
 Foto: Henri Walterbos

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant