AnderHalfweg uit Voor-Beltrum wint de Gouden Pit 2024. Foto: bron website Katalys
AnderHalfweg uit Voor-Beltrum wint de Gouden Pit 2024. Foto: bron website Katalys

Project Anderhalfweg wint Gouden kern met pit

Maatschappij

VOOR-BELTRUM - Op het uitverkochte ‘We Doen Het Samen-festival is project AnderHalfweg uit twaalf provinciale winnaars gekozen tot winnaar van de Gouden Pit. Naast dat het initiatief zich een jaar lang ‘Beste Buurtinitiatief van Nederland’ noemen, kon de bouwcommissie AnderHalfweg met een geldbedrag van 3.000 euro in de pocket weer terug naar Voor-Beltrum keren.

De initiatiefnemers in Voor-Beltrum wisten met het hele dorp het verouderde café Halfweg aan te kopen en met hulp van vele vrijwilligers de plek tot een modern buurthuis om te bouwen. Juryvoorzitter Jitske Tiemersma: “Een indrukwekkend project; daar word je stil van. Jong en oud betrokken bij een plek die zoveel bedding biedt. Een enorme prestatie. Dit bewijst maar weer eens hoeveel we in korte tijd voor elkaar krijgen, als we in onze dorpen en buurten naar elkaar omzien en elkaar steunen en uitdagen. Dat hebben we als samenleving in deze tijd heel hard nodig.”

Theo Klein Gunnewiek is dolblij met de Gouden Pit: “Zo’n mooie bevestiging dat je met een kleine groep mensen zo veel kunt bereiken. Echt het hele dorp heeft meegeholpen, om met zijn allen het pand te kopen en om eigenhandig te verbouwen. Er zit minstens 3 ton aan waarde van vrijwilligersuren in. Toch zijn het uiteindelijk niet de centen die tellen, maar het enthousiasme en de aanmoediging, van onze Katalys-adviseur en van Kern met Pit. Dat is het echte goud!”

Op vrijdag 3 mei vindt de officiële opening van buurthuis AnderHalfweg plaats. Van 16.00-19.00u is er een ‘open huis’ voor alle geïnteresseerden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant