Leden van Scouting Groenlo leggen een krans bij het herdenkingsmonument. Foto: Marcel Houwer
Leden van Scouting Groenlo leggen een krans bij het herdenkingsmonument. Foto: Marcel Houwer

Dodenherdenking Groenlo

Maatschappij

GROENLO - Op zaterdag 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Deze herdenking staat in het teken van het thema ‘Vrijheid vertelt: Opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Het Comité Dodenherdenking 4 mei Groenlo organiseert hiertoe een samenkomst om 19.30 uur bij het oorlogsmonument aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo en nodigt iedereen uit hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de herdenking worden alle slachtoffers van oorlogsgeweld waar ook ter wereld herdacht. Medewerking wordt verleend door o.a. Muziekvereniging Groenlo, leden Nationale Reserve, Tim Ebbers, Noël Versteegen-Ebbers, leerlingen basisschool de Ni’je Veste, leerling Scholengemeenschap Marianum Dante van Bergen, Frans Heezen en leden Scouting Groenlo. 

Samen wordt om 20.00 uur bij het monument twee minuten stilte in acht nemen. Aansluitend vindt de bloemlegging plaats, waarna u ook zelf bloemen kunt leggen. Na afloop van de herdenking is er een openbare samenkomst in Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier, Mattelierstraat 19, ter afsluiting van de avond.

De Nationale Dodenherdenking start met het halfstok vlaggen van 18.00 uur tot 21.10 uur. Daarna worden alle vlaggen binnengehaald. Ook particulieren worden verzocht deze gedragslijn te volgen. Het Comité Dodenherdenking 4 mei Groenlo rekent op ieders betrokkenheid en stelt het zeer op prijs wanneer ook de Groenlose jeugd de herdenking meemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant