Foto: Benno Ellerbroek Fotografie
Foto: Benno Ellerbroek Fotografie

Vitesse-tribute bij Rockcafé Taste

Muziek

GROENLO - Fans van de legendarische Nederlandse rockband Vitesse kunnen zaterdag 7 mei hun hart ophalen bij Rockcafé Taste in Groenlo. Vanaf 22.00 uur staat Springtime Confusion, een Vitesse-tributeband van absolute topklasse, op het podium van de bruine kroeg aan de Lievelderstraat 41. Met alle hits uit de jaren van 1978 tot 1983 wordt het publiek op muzikale wijze mee terug genomen in de tijd waarin de band waanzinnig populair was. Kaarten zijn te koop via de ticketlink. Vanaf 20.00 uur zijn de deuren geopend.

Springtime Confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Deze band – die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland - loopt als een rode draad door het leven van De Vries. Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries een Vitesse-tributeband te starten.

Vitesse is in 1975 opgericht door Herman van Boeyen en Herman Brood. In diverse bezettingen behaalde de band veel lp- en singlesuccessen. IJzersterke lp’s als Out in the Country (1978), Rock invader (1979), Live in Germany (1982) en Incomplete Works (1982) bestormden de hitlijsten, evenals singles als Rock and roll band (1979), Whole lot of travellin’ (1979), Rosalyn (1982) en Good Lookin’ (1982). In 1994 besluit Van Boeyen een punt te zetten achter Vitesse.

Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n vieren weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren. De band richt zich vooral op de jaren 1978 – 1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was. In twee sets van 45 minuten neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits uit die periode voorbij.

http://www.rockcafetaste.nl/


Springtime Confusion. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids