Naast een Zomerconcert verzorgt MVG ook een Winterconcert. Foto: Theo Huijskes
Naast een Zomerconcert verzorgt MVG ook een Winterconcert. Foto: Theo Huijskes

Winterconcert Muziekvereniging Groenlo

Muziek

GROENLO - In de vorm van een Winterconcert zorgt Muziekvereniging Groenlo voor een passende afsluiting van 2022 oftewel het jaar waarin de destijds als RK Leo Harmonie opgerichte vereniging maar liefst 95 jaar bestaat. Het concert, waarbij jong en oud van harte welkom is, vindt plaats op zondag 11 december in de concertzaal van SCC De Mattelier. De aanvang van het concert is 14.30 uur. 

Zoals bekend, bestaat de Groenlose muziekvereniging uit diverse onderdelen. Hiervan zullen er een tweetal, te weten het Vestingstadorkest en de Muziekfabriek, het sfeervol ingevulde en aangeklede Winterconcert verzorgen.

De Muziekfabriek maakt als jeugdorkest deel uit van de Muziekvereniging Groenlo. Dit orkest bestaat uit enthousiaste, jonge muzikanten en staat onder de bezielende leiding van Bas Konings. Het uit te voeren programma voor het Winterconcert is uitgezocht en aangepast voor de belangstellende jeugd. Gespeeld wordt onder andere muziek van Michael Jackson, alsmede filmmuziek van ’Avengers’.

Het Vestingstadorkest is het harmonieorkest van de inmiddels 95-jarige Muziekvereniging. Deze bestaat uit enthousiaste jonge, én daarnaast uit een aantal wat minder jonge muzikanten en staat onder leiding van de vakbekwame dirigent Marcel Loff. Het programma van het Vestingstadorkest is zeer divers en loopt uiteen van een prachtig, sfeervol harmoniestuk zoals de ‘Hymnus Pastorale’ tot de mooie versie van ‘The Sound of Silence’ van ‘Disturb’.

Het Winterconcert belooft een bijzonder mooi, tevens sfeervol concert te worden met muziek die alle leeftijden aanspreekt. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en kaartverkoop hier terecht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant