WJMT Harlekijn uit Winterswijk was ook van de partij in de RK Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes

WJMT Harlekijn uit Winterswijk was ook van de partij in de RK Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes

Geslaagd Jubileum Kerstconcert van Inter Nos

Muziek

GROENLO - Mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo heeft afgelopen donderdag het jubileumjaar 2022, dat in het teken stond van het 75-jarige bestaan, afgesloten met een gevarieerd en kleurrijk Kerstconcert. In de RK Calixtusbasiliek waren, ondanks de koude weersomstandigheden buiten, toch nog zo’n slordige driehonderd belangstellenden aanwezig om te genieten van gevarieerde zang en muziek, naast Inter Nos zelf ten gehore gebracht door de Americana-formatie The Heartstrings uit Winterswijk en het Jeugd Muziek Theater Harlekijn, eveneens uit Winterswijk. Het totale programma, bestaande uit een tweetal door een pauze opgesplitste gedeeltes, werd gepresenteerd door theatermaker Irene van de Aart, tevens zangeres, actrice en presentatrice.

Door Theo Huijskes

De jubilerende zangvereniging Inter Nos, bestaande uit circa zestig leden, verzorgde onder de enthousiaste leiding van dirigente Esther van der Heijden en begeleid op piano door Gerard Geurts, een tweetal blokken, waarbij het gedeelte na de pauze helemaal in het teken stond van Kerstmis 2022. Het mag dan ook als vanzelfsprekend worden aangemerkt dat het bekende nummer ‘White Christmas’ als laatste werd vertolkt en bij de gezamenlijke afsluiting aan het eind van het concert het overbekende ‘I heard the bells on Christmas Day’. 

Bijzonder in de smaak bij de aanwezigen in de basiliek vielen de optredens van The Heartstrings. Met in hun midden zanger/gitarist Tom Schraven, bijgestaan door de zangeressen Marijke Nuchelmans uit Kockengen en Maartje Waanders en muzikaal begeleid door Dennis Weelink op toetsen, zorgde deze groep voor bijzonder imponerende, professionele optredens. Een Americana-formatie, die op een voorbeeldige wijze de individuele krachten hebben gebundeld en mede daardoor een fascinerende combi van muziek en zang ten gehore bracht, waarvoor veel bijval bestond.

Ook WJMT Harlekijn uit Winterswijk, een jeugdafdeling van het Winterswijk Muziek Theater, liet op een voorbeeldige wijze van zich horen. Naast het vele zingen staat Harlekijn bekend als een musicalvereniging, die circa veertig leden telt in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Overigens had het tweede deel van het jubileumconcert te maken met een mee-, alsmede een tegenvaller. De meevaller betrof het feit dat alle leden van Inter Nos na de pauze verschenen in fonkelnieuwe, tevens bijzonder chique kledij. Een verrassing in dubbel opzicht en dat niet alleen voor de leden zelf, maar ook voor de vele aanwezigen, al dan niet familieleden van de koorzangers. Een tegenvaller was het uitvallen van de elektriciteit gedurende het tweede bedrijf van het concert. Dankzij de aanwezige noodverlichting, die praktisch tegelijkertijd in functie kwam, kon het concert tot een goed einde worden gebracht. Al met al derhalve geen aanleiding om de jubileumhappening voortijdig te moeten beëindigen. Dit tot opluchting van niet alleen de koorleden, maar ook van alle aanwezigen.

De jubilerende zangvereniging Inter Nos tijdens het Jubileum Kerstconcert. Foto: Theo Huijskes
Het optreden van The Heartstrings. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant