The Watchtower in actie op het Keifestival. Foto: Tonnie Schenk
The Watchtower in actie op het Keifestival. Foto: Tonnie Schenk

The Watchtower: jonge muzikanten leven zich uit in ‘oude’ rockmuziek

Muziek

OOST GELRE - De band bestaat uit Bella ten Have (zang) uit Harreveld, Vince Brummelaar (gitaar, zang) uit Groenlo, Tjalle Berentsen (bas, zang) en Reinder Rouwhorst (toetsen) uit Lichtenvoorde, Jordy Koster (gitaar, zang) en Mik Bosch (drums) uit Beltrum. Met elkaar vormen ze The Watchtower. Een coverband, maar niet in de categorie ‘13 in een dozijn’. Ze zijn allen begin 20 en spelen, opvallend genoeg, veelal muziek van (ver) voor hun geboorte. De bandnaam is afgeleid van Jimi Hendrix’s ‘All along the watchtower,’ tevens een song op de setlist waar daarnaast onder meer ‘Hold the line’ (Toto), ‘Johnny B. Goode’ (Chuck Berry), ‘Whatever you want’ (Status Quo), ‘Nobody’s wife’ (Anouk), ‘Brommers kieken’ (Jovink) en ‘Paranoid’ Black Sabath op prijken.

Door Henri Walterbos

Een opvallende repertoirekeuze voor deze youngsters. De band valt eveneens op vanwege de uitstekende uitvoering van de songs. Het bleef niet onopgemerkt. Niet voor niets stonden ze in hun eerste jaar al op menig aansprekend podium in de regio, zoals Kleintje Kei, Keifestival, PigPop, Kermis Lievelde, Rockcafé Taste en mochten ze het voorprogramma verzorgen voorafgaande aan de première van ‘Vake bu’j te bange’. En muziekliefhebber/bandjesfilmer Paul van Druten legde ze al een paar keer vast op zijn YouTube kanaal. Voor 2023 staat ook al menig optreden geboekt, waaronder op 8 januari bij de Survival Beltrum. (tekst gaat verder onder het filmpje)


Muzieklessen Marianum
“Wij zijn kameraden geworden door het Marianum. We hadden al een band die voortkwam uit de muzieklessen op het Marianum, maar die band viel door corona uit elkaar,” vertelt Tjalle. “Ik kende Mik al heel lang,” gaat Vince verder. “Ik ging al vaak naar hem toe om muziek te maken in de kelder. We kenden nog meer jongens. Samen vormden we 3 jaar lang de band Delay, maar door corona doodgebloed. Ik weet nog goed toen we in de zomer van 2021 in het Openluchttheater waren, hadden we al heel lang niks gedaan. Tjalle, Mik, ik en nog een paar, we waren gewoon bier aan het drinken, hadden we zoiets dat we weer muziek wilden gaan maken. We misten dat best wel.” “Hebben we Jordy en Reinder, die we al kenden, erbij gehaald,” vult Tjalle aan. “Samen hebben we een keer bij Vince in de schuur gezeten, maar hadden we alleen maar instrumentalisten, nog niet eens een zanger(es). Hebben we Bella erbij gehaald, die we ook via het Marianum kenden.” Koningsdag Zieuwent 2022 was de vuurdoop. Tjalle lacht: “We hadden nog helemaal geen naam. Keken we naar ons repertoire, vonden we The Watchtower wel klinken.” “We zijn wel een paar keer gevraagd of we Jehovagetuigen waren, vanwege de naam ‘wachttoren’,” lacht Vince.

Geen standaard nummers
“Ik speel al vanaf mijn zesde gitaar en hou gewoon van die muziek. Iedereen bij ons in de band,” verklaart Vince, die ook in School’s Out speelt, de repertoirekeuze. “We spelen gewoon wat we zelf leuk vinden, willen geen standaard nummers spelen, maar een beetje typische rocknummers. Misschien dat mensen ons daarom leuk vinden. Volgend jaar mogen we op Paaspop Zieuwent spelen. Wat we van hun te horen kregen was dat ze ons boekten omdat we dit soort muziek speelden. De nummers die wij spelen worden nog wel gecoverd maar dan door mensen van boven de 40 jaar. Het komt niet vaak voor dat jonge gasten als wij dit soort muziek spelen.” “Muziek maken met elkaar is zo ontzettend leuk. Je houdt er gewoon een tweede vriendengroep aan over,” straalt Tjalle. “Ook de bandleden van Men of culture, waar we samen mee speelden bij de Zaak onlangs, daar zijn we na Kleintje Kei ook vrienden mee geworden.”


The Watchtower is ook te vinden op Facebook & Instagram.

The Watchtower in actie tijdens het Keifestival. Foto: Tonnie Schenk
Bandfoto van The Watchtower.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant