Een sfeerplaatje van een eerdere editie van het Glazen Huus. Foto: Roel Krabben

Een sfeerplaatje van een eerdere editie van het Glazen Huus. Foto: Roel Krabben

Roel Krabben

SJB knalt 2022 weer oud en vertrouwd uit

Muziek

BELTRUM - Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) maakt zich met haar doelgroep en heel Beltrum op voor wederom een ouderwetse eindejaarsfinale. Mët het Glazen Huus ën de Oliebollenactie. Het bestuur van SJB en de vrijwilligers zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om weer als vanouds te knallen. Ook de Beltrumse jeugd is blij dat ze op 30 december zélf weer in actie kan komen met haar eigen Oliebollenactie.

Door Henri Walterbos

De kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, komen in Beltrum en omgeving aan de deur om de oliebollen aan de man te brengen. Daarnaast staat er een verkooppunt op het Mariaplein waar de oliebollen gekocht kunnen worden. De kwaliteit is als vanouds vertrouwd. Met de opbrengst kan SJB de activiteiten voor het jongerenwerk in het eigen dorp financieren, waaronder de zomerkampen, wandelen op wielen, timmerdorp en de hobbyclub.
SJB is een belangrijke en niet meer weg te denken onderdeel van het Beltrumse sociale gebeuren. Het vele vrijwilligerswerk werpt al vele jaren zijn vruchten af en valt bovendien te kwalificeren als ‘het nuttige met het aangename verenigen.’ De activiteiten van SJB mogen zich steeds weer in een grote belangstelling verheugen.
De oliebollen worden wederom traditioneel gebakken in de exclusieve gaarkeuken in de grote feesttent, hartje Beltrum. Geheel werken er zo’n zestig vrijwilligers en zo’n vijftig kinderen mee om de oliebollenactie tot een succes te maken. “We bakken met drie bakploegen van 29 december ‘s avonds tot 30 december in de loop van de dag ergens. We gaan ervoor om in totaal weer zo’n 9.000 oliebollen te bakken en verkopen”, vertelt Lizzy Klein Gunnewiek.

Glazenhuus Beltrum
De oliebollenactie maakt deel uit van alles rondom het Glazen Huus waar SJB zichzelf en Beltrum al meerdere keren zowel regionaal als ook landelijk mee op de kaart zette. Dit jaar is alweer de tiende editie. Op 28 december wordt afgetrapt met het Beltrums Kampioenschap darts. Op 30 december vanaf 20.30 uur is er muzikaal vuurwerk met Hot Stuff en Slagerij Wolters in de feesttent, waar de oliebollengeur dan wel uit verdwenen is.
Op Oudjaarsavond gaan alle remmen los met een vette vuurwerkshow, in samenwerking met Ivo Reinders Vuurwerk Groenlo. Tickets voor de ‘all-in vuurwerkshow’ kosten 15 euro. Dit bedrag is inclusief consumpties, van 23.00 uur tot 01.00 uur, in de tent. Na de vuurwerkshow uiteraard een knallend feest met Satisfexy en dj Roel, waarbij iedereen van harte welkom is om het oude jaar uit te knallen en het nieuwe jaar in te luiden.
Meer op de facebookpagina SJBeltrum.

“We gaan ervoor om in totaal weer zo’n 9.000 oliebollen te bakken en verkopen”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant