De hoes van La Belle Epoque Volume II, met alle gastzangers/-zangeressen bij elkaar. Rechtsboven als 'moonchild' Tom Broshuis. Hoesontwerp Liz Olijslager

De hoes van La Belle Epoque Volume II, met alle gastzangers/-zangeressen bij elkaar. Rechtsboven als 'moonchild' Tom Broshuis. Hoesontwerp Liz Olijslager

Tom Broshuis producer/gitarist La Belle Epoque ‘Volume II’

Muziek

GROENLO/UTRECHT - La Belle Epoque, een gelegenheidsformatie rondom voormalige Mister & Mississippi maatjes Danny van Tiggele en Tom Broshuis, met tal van bevriende muzikanten en zangers/zangeressen uit de top van de Nederlandse popmuziek. Verenigd op het album La Belle Epoque ‘Volume I’ uit 2021. Het project oogstte veel lof en lovende woorden bij muziekliefhebbers, popjournalisten en radiomakers als Leo Blokhuis (Radio 2). Reden voor een vervolg dat 10 november verschijnt. Afgelopen week werd de eerst single gelanceerd; ‘Back Where I Belong / Take it Slow’.

Door Henri Walterbos

Het album ‘Volume II’, dat uitgebracht wordt door V2 records, werd opgenomen in verschillende studio’s, onder meer de Heirloom Studio van Tom Broshuis in Utrecht. De namen van medewerkende Nederpoppers is indrukwekkend. Spike (Di-rect) en Bertolf doen mee, Maxime Barlag (Mister & Mississippi), Camiel Meiresonne (Son Mieux) die een garagerocknummer doet, Tim Knol in duet met Cato van Dijk van My Baby, Tessa Douwstra van Luwten, Pablo Van de Poel (DeWolff) en Bas van The Dawn Brothers. “We zijn nu wel aan het kijken of we hier een paar live-shows mee kunnen gaan doen,” vertelde Tom onlangs, maar het mocht nog niet wereldkundig gemaakt worden. “Het is met veel mensen altijd moeilijk om een datum te vinden waarop iedereen kan. Nu lukt het misschien wel met een mix van mensen op de eerste plaat en de tweede plaat.” Inmiddels is een datum geprikt om de zangers en muzikanten van zowel La Belle Epoque ‘Volume I’ als ‘Volume II’ bij elkaar te krijgen voor een eenmalig concert, woensdag 13 december in Tivoli Utrecht.

Met Danny van Tiggele voerde Tom beide projecten uit. Over de totstandkoming van de nummers op ‘Volume II’: “Danny had van een nummer bijvoorbeeld een paar akkoorden. Samen op de bank met een biertje erbij pingelde ik dan wat mee en ontstonden er vanzelf melodietjes. Sommige dingen schrijf je samen, of speel ik wat in, maar het is vooral de plaat van Danny. We hebben de nummers in verschillende studio’s opgenomen. Dan weer een paar strijkers daar, of bij Pablo van de Poel waar hij zelf dan ook weer gitaar op inspeelde, of weer wat bij mij in de studio. Best wel een chaos maar wel heel leuk,” lacht Tom terugkijkend. “Het is een megaproject geworden. Het album komt 10 november uit. Een heel gek idee, want voor mij is het klaar. Ik heb het grotendeels geproduceerd.”

Bekijk de live uitvoering van ‘Back Where I Belong / Take it Slow’ hier. Of klik hier om de track op Spotify te beluisteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids