Hoboïste Stefanie Bloch (links) en organiste Ulrike Lausberg. Foto:  PR
Hoboïste Stefanie Bloch (links) en organiste Ulrike Lausberg. Foto: PR

Concert voor hobo en orgel in de barokkerk van Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK - Op zondag 4 juni zullen hoboïste Stefanie Bloch en organiste Ulrike Lausberg in de Zwillbrockse kerk een concert geven onder de titel ‘Kleurrijk zomerboeket’. Het concert begint om 16.30 uur. De toegang is gratis, vrijwillige giften aan de uitgang zijn welkom.

Het duo Bloch/Lausberg combineert al meer dan 20 jaar muziek uit verschillende tijdperken en genres in unieke programma’s waarin werken uit het wereldlijke en geestelijke repertoire elkaar inspireren. Stefanie Bloch is directrice van de muziekschool Tecklenburger Land en een veelgevraagd hoboïste; Ulrike Lausberg is een veelzijdig soliste en kamermusicus. In 2022 ontving zij de cultuurprijs van het district Steinfurt. 

Samen hebben de twee musici concertreizen ondernomen naar tal van regio’s in Duitsland en verschillende Europese metropolen, alsmede naar Mexico, Guatemala en El Salvador. Ze verschenen live op televisie en namen cd’s op. 

Het programma in Zwillbrock bevat als het ware vele kleurrijke bloesems van een bont zomerboeket met levendige renaissancedansen, feestelijke barokbewegingen, romantische juweeltjes maar ook meditatieve en vrolijke zang- en orgelbewegingen uit de 20ste eeuw.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids