Suzan & Freek in opperbeste stemming, 68.000 mensen met hen.

Suzan & Freek in opperbeste stemming, 68.000 mensen met hen.

EvaCaptures

Suzan & Freek in Ziggodome; groot, groter, groots maar vooral puur, echt en dankbaar

Muziek

AMSTERDAM - Onlangs was het exact 5 jaar geleden dat Suzan & Freek de single ‘Als het avond is’ lanceerden. “Het lied dat heel ons leven veranderde,” aldus Suzan als ze het lied aankondigt in de toegift van het vierde uitverkochte concert afgelopen weekend in de Ziggodome, ten overstaan van 17.000 uitzinnige fans. De monsterhit veranderde hun leven maar het veranderde henzelf niet.

Door Henri Walterbos

In Neerlands fraaiste poptempel zijn ze nog steeds Zieuwentse Suzan en Harreveldse Freek, trotse Achterhoekers. Nog altijd even puur en echt als tijdens schnabbels op recreatiepark de Twee Bruggen Winterswijk of spelend op PaasPop in Suzan’s hometown Zieuwent. “Ik ben zo’n beetje de allerlaatste op aarde die je op zo’n groot podium neer moet zetten vanwege de zenuwen, maar ik ben zo blij dat ik er inmiddels ook ontzettend van genieten kan,” bekent Suzan. Freek kijkt haar lachend aan en ziet wat 68.000 mensen met hem zagen. Suzan straalt als nooit tevoren, geniet volop van waar ze mee bezig is samen met haar Freek, wat hen samen overkomt. 

Wat een verschil alweer met anderhalf jaar geleden op hetzelfde podium. Wat een kracht straalt ze uit, onderwijl de sterren van de hemel zingend. Ook Freek geniet zichtbaar van zijn Suzan en van alles wat beiden beleven met elkaar. Ze lijken nog steeds niet helemaal te beseffen waar ze in beland zijn. In het begin klein, langzaamaan doorgroeien naar iets groter en sinds ‘Als het avond is’ in zevenmijlspassen naar groot, grootser en inmiddels groots, maar ondertussen zo ontzettend puur, echt, dankbaar en bijna nederig te zijn. Vooral richting fans. ‘Mooi dat je er bent’, vertellen ze in een introvideo en voorafgaand aan het slotnummer ‘Goud’ alles en iedereen die de show mogelijk maken bedankend, maar de grootste dank uitsprekend naar de trouwe fans. “Jullie zijn het allerbelangrijkste. Bedankt dat jullie er waren.”

De show is een wervelwind aan hits, gebracht met een onuitputtelijke energie, enthousiasme, blijheid, in combinatie met een spetterende show vol spectaculaire lichteffecten, een fantastisch geluid en dito band. Er is groots uitgepakt. Geldt voor Guus Meeuwis ‘Groots met een zachte G’, voor de Achterhoekse hitmachine ‘Groots met een harde G’.

Tussen de hits ook ruimte voor Suzan & Freek ‘klein’; Suzan achter de vleugel en Freek ernaast zittend op een barkruk. Het lied ‘Andersom net zo’ is de ultieme liefdesverklaring aan beider ouders en ‘Papa’ aan beider vaders. Het publiek geniet en is tot kippenvel geroerd. “Pap en mam, deze is voor jullie,” aldus Suzan. Uiteraard ontbreken de gasten niet; Claude (tevens voorprogramma) vertolkt met het zingende liefdesduo ‘Vas-y’ en Snelle keert met het duo terug naar hun aller roots, ‘de Achterhoek’, in ‘De Overkant.’ Nederland telde dit weekend minimaal 68.000 hele blije mensen!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Foto: EvaCaptures
Foto: EvaCaptures
Foto: EvaCaptures

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids