De Gracht tijdens cd presentatie 'De Kat en 4 muren 'in 2015 bij Loco. Foto: Lawrence Mooij

De Gracht tijdens cd presentatie 'De Kat en 4 muren 'in 2015 bij Loco. Foto: Lawrence Mooij

De Gracht in de Top 2000?

Muziek

OOST GELRE - Ieder jaar duikt in vele Top 2000-lijsten uit het Grolse en Oost Gelrese De Gracht op met haar bijna nationale hit ‘Twee perfecte handen’. Dit jaar wordt vanuit de grote vaste schare fans met vereende krachten een poging ondernomen om De Gracht een welverdiend plekje in deze 25ste ‘lijst der lijsten’ te gunnen. Een klassieker in deze contreien, bij jong en oud. Het lied is tijdloos, wordt veelvuldig gehoord en overal luidkeels meegezongen als het uit de speakers klinkt.

Door Henri Walterbos

De keuze is reuze, maar toch ook altijd weer moeilijk als je er mee bezig bent. Het uitkiezen van de 35 beste en mooiste liedjes aller tijden. En als je dan je lijstje klaar hebt en je ziet lijstjes van anderen voorbijkomen, dan denk je toch weer vaak; deze had ik ook eigenlijk moeten kiezen. Omdat de Top 2000 dit jaar voor de 25e keer wordt uitgezonden, telt de lijst dit jaar naast 2000 noteringen ook nog eens een Top 500 extra. De moeite waard om een poging te wagen Grolle’s muzikale trots, met grote Lichtenvoordse inbreng, te nomineren als vrije keus in zoveel mogelijk lijstjes. Wie weet.

Als je dan toch aan het stemmen bent, met een licht chauvinistische inslag, stem dan ook op Splitsing met ‘Wind en zeilen’ en ‘Recht uit het hart’ en Jazzpolitie ‘Liefdesliedjes’ met in beide bands zanger Peter Groot Kormelink uit Groenlo. Aanvinken is in dit geval voldoende. Ook op Mister & Mississippi, met in de gelederen Grollenaar Tom Broshuis, kan gestemd worden; ‘Meet me at the lighthouse’ en ‘The repetition of being alone’. Uit Oost Gelre nog veel meer keuzes met het 2 december getrouwde zang- en liefdesduo Suzan & Freek uit Zieuwent en Harreveld met de meest genomineerde nummers, naast Normaal met grootse Zieuwentse, Lichtenvoordse, Beltrumse en Grolse inbreng. Je kunt tot vrijdag 8 december 15.00 uur stemmen voor de 25ste editie van de NPO Radio 2 Top 2000. Klik hier om te stemmen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids