Sean Webster. Foto: Marion van Wijk

Sean Webster. Foto: Marion van Wijk

Bluesmastodont Sean Webster opnieuw op de planken bij Taste

Muziek

GROENLO - De Engelsman Sean Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem; ergens tussen Joe Bonamassa en Joe Cocker. Als gitarist legt hij veel gevoel in zijn spel en bezit hij de gave om prima songs te schrijven. Op zondag 3 maart komt deze ‘bluesmastodont’ met zijn band opnieuw naar Rockcafé Taste voor een optreden.

Sean heeft op zijn tours vele landen aangedaan, van Europa tot en met de States. Hij verscheen op nationale televisie in Austin, Texas, deed live sessies op BBC radio 2 en gaf verscheidene interviews op regionale radio- en televisie shows. Op zijn zesde en net verschenen laatste album getiteld ‘Leave your heart at the door’ is Sean terug als enige gitarist, iets dat sinds zijn eerste album niet meer is voorgekomen. Hoewel het misschien cliché klinkt heeft Seans nieuwe album letterlijk iets voor iedereen. Het bevat blues, ballads en meer mainstream nummers en Sean hoopt dat dit z’n fans zal aanspreken. De vakpers is laaiend enthousiast over dit laatste album. Walter Vanheuckelom in Blues Magazine: “Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album.” (tekst gaat verder na de video)


Sean Webster is een internationale muzikant met een flinke reputatie. Een geweldige gitarist die zich vooral heeft laten inspireren door Albert King, Mark Knopfler, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton en Albert Colins. De combinatie van fijn gitaarspel en een diepe, gruizige stem kleuren zijn band.

De band van Sean Webster bestaat uit bassist Floris Poesse, drummer Ruud Gielen en op toetsen Hilbrand Bos. De zaal opent om 15.00 uur, het optreden start om 16.00 uur en via deze link zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Adres: Rockcafé Taste, Lieverderstraat 41 in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant