Beltrums Mannenkoor. Foto: Mirjam van Erp

Beltrums Mannenkoor. Foto: Mirjam van Erp

‘Als de liefde maar blijft winnen’

Muziek

BELTRUM - Afgelopen zondag had ik met een vriendin afgesproken om naar het koffieconcert te gaan van het Beltrums Mannenkoor. Zo gezegd, zo gedaan. Voorzien van lekkere koffie, en na een praatje links en rechts, namen we plaats om de klanken over ons heen te laten komen.

Door Mirjam van Erp

Een koor dat het al bij het eerste nummer, ‘Conquest of Paradise’ van Vangelis, presteert om ons beiden te ontroeren met éénheid, zuiverheid en -niet het minst belangrijk bleek deze ochtend- gevoel: dat koor verdient een recensie. Ik appte de redacteur of ik er één mocht schrijven en het was goed.

Jongens wat een koor. Achtendertig mannenstemmen -een paar koorleden waren helaas verhinderd- bezorgden ons onder leiding van Hans Kienhuis kippenvel met nummers uit Les Miserables en Miss Saigon – ‘Bring him home’en ‘Boui doi’ -, en schoten raak met ‘Family Tree’ van Venice en ‘Speeltuin’ van Marco Borsato. Daarna was het de beurt aan het koor Sosiaal uit Gelselaar, dat ook direct na de pauze nog een aantal nummers ten gehore bracht. Sociaal is een gezelligheidskoor, vertelde de voorzitter, en het koor vond het fijn om te gast te mogen zijn in Beltrum. Dirigente Ester Wiegerinck zorgde er absoluut voor dat de gezelligheid en het enthousiasme van het podium straalde. Een leuke afwisseling op deze manier! 

Voordat het Beltrums Mannenkoor het laatste deel van de ochtend ging verzorgen nam dirigent Hans Kienhuis even het woord. “Weten jullie dat nog, dat vroeger G.B.J. Hilterman de toestand in de wereld besprak op de radio? Die ellende hebben we voor de pauze gehad. Maar waar het echt om draait is natuurlijk de liefde, en dat we altijd hoop mogen blijven houden. Luister maar.”

Frans Halsema, Boudewijn de Groot, loepzuiver en met veel gevoel galmden ze door het Da Capo gebouw. Fluisterend als het nodig was, en luid galmend als het mocht. Pianiste Miriam Versteegen ondersteunde het koor vandaag zeer muzikaal, niet in de laatste plaats bij het nummer van Daniel Lohues: ‘Als de liefde maar blijft winnen’.

Dank, beide koren, voor deze heerlijke ochtend. En voor u allen: noteer 19 oktober alvast in uw agenda voor het driekorenconcert met naast het Beltrums Mannenkoor, Rhumtas en Kiddoesj.
Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant