Ook de bijenstal aan het Blikpad in Groenlo is tijdens de Open Imkerijdagen te bezoeken. Foto: Stephan Damman

Ook de bijenstal aan het Blikpad in Groenlo is tijdens de Open Imkerijdagen te bezoeken. Foto: Stephan Damman

Open Imkerijdag op de Grolse Weiden

Natuur

GROENLO - Kaarsen maken, raathoning proeven, een kijkje door de microscoop. Een bezoekje aan Imkerij Grol aan het Blikpad 11 in Groenlo is aankomend weekend extra de moeite waard. Tijdens de Open Imkerijdagen op zaterdag 9 en zondag 10 juli is de imkerij van Stephan Damman vrij te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. 

Naast de genoemde activiteiten is er een observatieboom aanwezig waarbij de bijen op de natuurlijke raat bekeken kunnen worden. Met medewerking van de Vogelwerkgroep Berkelland zijn er nog tal van andere zaken te zien en te bewonderen. En natuurlijk is Stephan Damman, naast imker ook biodiversiteitsambassadeur, aanwezig om op enthousiaste wijze te vertellen over het project zoals dit nu gerealiseerd is op de Grolse Weiden en geeft hij tips over wat je zelf kunt doen om de biodiversiteit in je eigen omgeving te bevorderen.

Bang om gestoken te worden? Laat dat je er niet van weerhouden om een bezoekje aan de imkerij te brengen. In de bijenstal kun je vanachter een raam de bedrijvigheid van de volken bekijken. En zolang je niet in de vliegroute van de bijen staat en geen parfum draagt of alcohol bij je hebt, zijn bijen niet geïnteresseerd in mensen. En voor wie dichterbij durft te komen, is er natuurlijk een imkerhoed beschikbaar zodat je de bijen nog beter kunt observeren.

Imkerij Grol is gelegen aan het Blikpad 11. Parkeren kan aan de Maliebaan. Vervolgens is de imkerij lopend te bereiken. Vanaf de Maliebaan rechtsaf richting Brouwersnös. Direct na Brouwersnös linksaf voor de koperen brouwketel langs De Halve Maanweg op. Daarna rechtdoor het wandelpad Blikpad op. Meer informatie: Stephan Damman 06-3813 4087

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant