Rob Wildenborg (links) geeft uitleg over het bouwen van bulkwagens bij Welgro. Foto: Kyra Broshuis

Rob Wildenborg (links) geeft uitleg over het bouwen van bulkwagens bij Welgro. Foto: Kyra Broshuis

Schoolkinderen onder de indruk van Welgro

Onderwijs

GROENLO -  Een complete rondleiding door het bedrijf en uitleg over het werk van tekentafel tot eindproduct. Dat kregen de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van basisschool ‘t Carillon afgelopen vrijdag bij Welgro in Groenlo. 

Door Kyra Broshuis

Rob Wildenborg (42),  teamleider bij de afdeling tankbouw bij Welgro, nam hiervoor het initiatief. “De school, waar ook onze zoon Dies op zit, behandelt een maand lang het thema ‘bouwen’ en vroeg of er ouders waren die daar iets over konden vertellen. Zo is er onder andere een presentatie van Bouwbedrijf De Driehoek geweest. Ik heb me gemeld en gezegd dat wij bij Welgro geen huizen bouwen maar bulkwagens. De leerkrachten reageerden enthousiast en ook onze directeur, Joël Nijenhuis, wil graag laten zien wat we hier allemaal doen. Veel mensen in Groenlo kennen Welgro wel maar weten niet wat hier nou precies gemaakt wordt.”

120 bulkwagens per jaar

Rob ontvangt vrijdagochtend de leerlingen op het bedrijf en vertelt enthousiast over zijn werk en dat van zijn collega’s. “We bouwen hier bij Welgro zo’n 120 bulkwagens per jaar. Deze bulkwagens worden gebruikt voor het vervoer van veevoeders, granulaten en poedervormige stoffen. Onze wagens gaan naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. We werken hier met meer dan 125 mensen en we doen alles zelf. We ontwerpen, we produceren en we spuiten het in de gewenste kleuren en logo’s. We hebben alles in huis.”

De kinderen krijgen eerst een filmpje te zien van Welgro en gaan vervolgens het bedrijf rond. Ze stellen heel veel vragen. Zo wil één van de leerlingen graag weten waarom er meerdere openingen bovenop de bulkwagen zitten. Rob laat vervolgens zien dat de bulkwagens zijn onderverdeeld in verschillende compartimenten zodat er ook kleine hoeveelheden of meerdere producten in 1 keer vervoerd kunnen worden. “De kinderen hebben echt belangstelling voor de techniek; heel belangrijk want we hebben straks weer veel technische mensen nodig. Als kinderen nu al geïnteresseerd zijn dan is de kans groter dat ze later een technische opleiding gaan volgen”, zo hoopt Rob. Zelf heeft hij het enorm naar zijn zin bij het bedrijf waar hij al 20 jaar werkzaam is.

Kinderen poseren trots bij één van de bulkwagens van Welgro. Foto: meester Tjeerd
De kinderen kijken hoe medewerker Niek Schovers (rechts) te werk gaat. In het midden achter Rob Wildenborg. Foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant