Het gebouw waar de Willibrordusschool in gevestigd was, gaat tegen de vlakte. Er komt een gloednieuw IKC voor in de plaats. Foto: Kyra Broshuis

Het gebouw waar de Willibrordusschool in gevestigd was, gaat tegen de vlakte. Er komt een gloednieuw IKC voor in de plaats. Foto: Kyra Broshuis

Laatste plannen voor IKC Karel Doormanstraat nu ter inzage

Onderwijs

GROENLO - Aan de Karel Doormanstraat in Groenlo zal straks een IKC verrijzen, een Integraal Kind Centrum. De leerlingen van de Willibrordusschool hebben inmiddels hun intrek genomen in de voormalige Watermolenschool en de oude school staat leeg. Om de realisatie van het IKC mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden herzien. Dat plan ligt vanaf nu voor 6 weken ter inzage. Dat geldt ook voor het ontwerp beeldkwaliteitsplan. 

Door Kyra Broshuis

“Dit zijn de laatste 2 plannen die nog ter inzage komen”, zegt wethouder Jos Hoenderboom. “We willen begin volgend jaar het totale pakket aan de raad kunnen voorleggen.” De gemeente besloot jaren geleden om het aantal locaties voor primair onderwijs in Groenlo terug te brengen van vijf van drie. Dit in verband met de terugloop van het aantal leerlingen. Op de locatie van de Sint Willibrordusschool aan de Karel Doormanstraat is 1 van die drie locaties. Hier wordt dan ook een IKC gerealiseerd met onderwijshuisvesting voor basisschool St. Willibrordus, inclusief gymzaal, een huisvesting voor kinderopvang, voorschoolse educatie, een vakantieopvang en de inrichting van de omgeving van de nieuwe huisvesting.

In overleg met de buurt
De beoogde gebouw past niet in het geldende bestemmingsplan omdat, vanwege het verplaatsen van de gymzaal, niet kan worden voldaan aan de maximum goothoogte. “ Ook wordt vanwege luchtkwaliteitseisen een net iets hogere bouwhoogte opgenomen”, legt Hoenderboom uit. “Daarnaast past ook het aanleggen van de parkeerplaatsen en een kiss & ride niet in het geldende bestemmingsplan. Voorafgaand is een stedenbouwkundig programma van eisen opgesteld. Het stedenbouwkundig programma van eisen is in samenspraak met de buurt tot stand gekomen.” De gemeente houdt op 4 oktober nog een inloopavond voor omwonenden. Het is de bedoeling dat het plan voor dit IKC begin volgend jaar aan de raad voorgelegd kan worden. Het is de bedoeling dat er ook aan de Buitenschans, locatie Ni’je Veste, een IKC wordt gerealiseerd. Verder is er dan nog basisschool ‘t Carillon in de Groenlose binnenstad.

De plannen zijn in te zien op de website van de gemeente: www.oostgelre.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant