Marianum-leerlingen hadden een uitwisseling met de leerlingen van Herta-Levenstein Realschule uit Stadlohn. Foto: PR Marianum
Marianum-leerlingen hadden een uitwisseling met de leerlingen van Herta-Levenstein Realschule uit Stadlohn. Foto: PR Marianum

Leerlingen Marianum maken kennis met Duitse cultuur tijdens uitwisseling

Onderwijs

OOST GELRE - Een groep leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Groenlo, leerjaar 2, met het vak Duits, doen mee aan een uitwisselingsproject van het Interreg-programma Deutschland-Nederland. Op donderdag 20 april jl. bezochten zij de Herta-Lebenstein-Realschule in Stadlohn en maakten daar kennis met de Duitse cultuur. 

De dag begon met een Duits ontbijt, gevolgd door verschillende activiteiten (onder andere zaalvoetbal). Aan het einde van de dag was er een barbecue. De leerlingen hebben veel geleerd over de cultuur en het contact onderling verliep snel heel gemakkelijk. Het doel van het uitwisselingsproject is om leerlingen van beide scholen kennis te laten maken met de taal, het schoolsysteem, de cultuur en natuurlijk elkaar. Zo zien en ervaren ze met eigen ogen hoe het is in een ander land. 

Voordat leerlingen van Marianum een bezoek brachten aan de Duitse school hebben zij elkaar van tevoren een brief geschreven in het Duits om zo elkaar vast een beetje te leren kennen. Een goede oefening om de taal in de praktijk toe te passen. 

Op dinsdag 23 mei komen de Duitse leerlingen van de Herta-Levenstein-Realschule een bezoek brengen aan Scholengemeenschap Marianum in Groenlo. 

Het uitwisselingsproject wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie. 

Een voetbalwedstrijdje Duitsland -Nederland mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens de uitwisseling. Foto: PR Marianum

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids