Juf Carlijn Bleumink van de Ludgerusschool wil graag een verkeersplein. Foto: PR

Juf Carlijn Bleumink van de Ludgerusschool wil graag een verkeersplein. Foto: PR

pr

Ludgerus in de race voor verkeersplein

Onderwijs

Stem op onze school!’

Door Kyra Broshuis

ZWOLLE - De Ludgerusschool in Zwolle is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Op dit plein kunnen de leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen. Leerkracht/directieondersteuner Carlijn Bleumink schreef een brief naar de ANWB dat de Zwolse school heel graag in aanmerking komt voor zo’n handig plein.

“Het overgrote deel van onze leerlingen komt op de fiets naar school en er is geen fietspad. De gemeente is daar overigens wel mee bezig. Daar komt bij dat onze school aan een doorgaande weg ligt met veel landbouwverkeer, niet echt een hele veilige situatie. Als we het verkeersplein krijgen dan is dat een prachtige aanvulling op ons lesprogramma. Ook onze verkeersoudersgroep is altijd heel actief om de veiligheid voor de kinderen te verbeteren. We willen bijvoorbeeld voorkomen dat ouders hier op de weg gaan keren, dat levert gevaarlijke situaties op. Onze leerlingen wonen veelal in het buitengebied en maken weinig verschillende verkeerssituaties mee. Met het verkeersplein kunnen we dat nabootsen.”

Oefenen
Op een ANWB Verkeersplein oefenen kinderen bijvoorbeeld met oversteken, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren kinderen de betekenis van verkeersborden. Naast het verkeersplein ontvangen de winnende scholen ook het ANWB Verkeersplein lesprogramma en een set van 8 verkeersborden, 2 stoplichten en een ANWB fietsje.

Breng je stem uit
Op het plein van de Ludgerusschool is voldoende ruimte voor het plein. “De betrokkenheid van de ouders is hier heel groot, we krijgen vast veel hulp om het plein hier te plaatsen”, verwacht Bleumink. De ANWB geeft in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool. In de gemeente Oost Gelre is de Ludgerusschool de enige school die meedoet. Landelijk doen er bijna 450 scholen mee aan deze actie. Een kleine school maakt zo evenveel kans op het winnen van een verkeersplein als een grote school. Het behaalde aantal stemmen wordt per school naar rato verdeeld over het aantal leerlingen.

Help je mee? Stem uiterlijk 26 mei op de Ludgerusschool via deze link.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant