De cursus filosoferen voor kinderen bleek in Eibergen een groot succes.

De cursus filosoferen voor kinderen bleek in Eibergen een groot succes.

Cursus filosoferen voor kinderen in bieb Lichtenvoorde

Onderwijs

LICHTENVOORDE - Op woensdag 20 september start in de Bibliotheek Lichtenvoorde een cursus filosofie, speciaal voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink. Rudis is 27 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Opgave is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/filosofie. In totaal bestaat de cursus uit zes bijeenkomsten. De kosten voor de cursus: € 50,00. Opgave is mogelijk tot 15 september.

Doordenkers
De cursus ‘Filosofie voor kinderen’ is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Samen vormen de deelnemers de groep ‘De Doordenkers’. Op zes dinsdagmiddagen gaan ze bezig met verschillende thema’s als bijvoorbeeld: Hebben alle vragen een antwoord?, Wanneer is iets normaal? of Gaat de tijd altijd even snel?
De bijeenkomsten starten altijd met een mooi verhaal, van waaruit de groep met elkaar in gesprek gaat. Door vragen te stellen leren de kinderen om creatief en kritisch te denken. Ook leren ze om beter te redeneren. Er zal altijd respect zijn voor elkaars ideeën.
In het voorjaar bleek deze cursus in Eibergen een groot succes met enthousiaste deelnemers.

Start op 20 september
De cursus vindt plaats in de Bibliotheek Lichtenvoorde. De cursusdata zijn: 20 september, 4 en 25 oktober, 8 en 22 november en 13 december. De bijeenkomsten duren een uur en beginnen om 15.30 uur.
De kosten voor de cursus bedragen € 50,00 en opgave is mogelijk in de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/filosofie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids