Afbeelding

De derde helft

Opinie

De derde helft kost geld. Niet alleen wanneer je in de kantine een rondje geeft maar ook als je nooit van je leven in een kantine komt. Het plezier na het sporten in Groenlo is zoveel waard en mag zoveel kosten dat een groot gedeelte van onze gemeenteraad (PvdA uitgezonderd) op 20/12 jl. akkoord is gegaan met een spontaan voorstel (= motie) om de bouw van de nieuwe sporthal bij het Marianum maar eventjes uit te stellen. Sportonderwijs en binnensport bedrijven in een fonkelnieuw gebouw was niet genoeg. De kantine speelt de belangrijkste rol. 

Politieke partijen (OOG uitgezonderd) die in oktober 2019 nog pal achter een voorstel stonden om de plannen van het college uit te voeren gaven afgelopen week niet thuis. Eén briefje van drie binnensportverenigingen was voldoende om uitstel van de bouw van de nieuwe sporthal Marianum voor elkaar te krijgen. Collegepartijen van toen en nu (CDA en VVD) schrokken flink en trokken afgelopen dinsdag 20/12 direct de melk op. 

De drie verenigingen, handbal, volleybal en tafeltennis (3x Grol) hebben namelijk een ander idee gekregen. Met vaste gasten en de exploitant van Den Elshof ( N.N.) is bedacht een plannetje in elkaar te kneuteren. Spantje erbij, dakje er op, beetje zelfwerkzaamheid, beetje knutselen en klaar is Grol. Eisen van NOC/NSF vergeten we maar. Een jarenlang voorbereid en goed onderbouwd plan van het college wordt aan de kant geschoven. Weg met de wens om in een centraal gelegen moderne accommodatie sport en hobby te bedrijven. OF…???, inderdaad het kan nog erger, gaan we toe naar twee sporthallen in Groenlo? 

Naast het weggegooide geld vanwege dit uitstel (vlgs. college plm. € 130.000,-) krijgen we dan ook te maken met de exploitatie van twee sportcomplexen terwijl één voldoende kan zijn. De derde helft wordt zo voor iedereen in Oost Gelre onbetaalbaar.


Gerard klein Gunnewiek, ex-NLog
Op den Akker 15
7131 EA Lichtenvoorde

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant