Afbeelding

Lid steekt ernaast

Opinie Columns

Ik had niet zoveel inspiratie deze week, maar toen kreeg ik hulp van een geacht gemeenteraadslid. Hij reageerde op mijn column van vorige week op Facebook, en wel als volgt:
“Ik ben geen D66-er. (dit moet trouwens D66’er zijn - FZ) Maar dit is de zoveelste denigrerende “column” waar Sigrid Kaag wordt gekleineerd of seksistisch wordt weggezet door iemand die schijnbaar geobsedeerd is door haar. Wellicht omdat Sigrid Kaag nu eenmaal een intelligente, dominerende en zelfverzekerde vrouw is, waar middelmatige mannen zoals Frank Zand niet mee om kunnen gaan? Kan dit stelselmatig zwart maken van Sigrid Kaag aub stoppen, beste redactie Groenlose Gids/Elna?”

Eigenlijk moet ik nu ophouden met schrijven en mijn meerdere erkennen in deze “politicus”. Maar dat doe ik niet, in mijn contract staat nu eenmaal ‘minstens 300 woorden’.
OK.
Dan kan ik nog mooi even uitleggen wat seksisme is. Seksisme is het beoordelen van een persoon op basis van het geslacht, in de praktijk meestal het negatiever beoordelen van vrouwen omdát ze vrouw zijn.
Ik heb mijn column vier keer doorgelezen, ik kan dat seksisme echt niet vinden. Ik vind het eerder in de reactie van het raadslid: het beoordelen van een beoordeling waarbij het geslacht geen rol speelt als seksistisch, is enigszins seksistisch (ben je er nog?) of paternalistisch. Alsof mevrouw Kaag de hulp van een meneertje nodig heeft.

En dan ‘de zoveelste denigrerende column’. Ik kan me vergissen, maar volgens mij is dit de tweede keer dat ik D66 genoemd heb en de eerste keer mevrouw Kaag. Maar zoals gezegd, ik kan me vergissen, ik heb geen zin en tijd om honderden columns te checken.
Maar misschien heeft het geachte raadslid het ook over andere columns in de Elna en/of Groenlose Gids, daar wil ik af zijn.

Het mooiste in de Facebook-reactie is wel ‘… door iemand die schijnbaar geobsedeerd is door haar …’ Hij zegt wel schijnbaar en niet blijkbaar, dus hij houdt een slag om de arm. Maar hoe dan ook: geobsedeerd?! Dat zegt iemand die honderden tweets en andere berichten post waaruit duidelijk blijkt dat hij geobsedeerd is door Caroline van der Plas en de BBB.
Voor de duidelijkheid: ik ben zelf geen Van der Plas-fan, maar dat is niet omdat ze een vrouw is. Dat laatste hoef ik er trouwens waarschijnlijk niet bij te zeggen, want de seksismekaart wordt overwegend getrokken als het linkse vrouwen betreft.
Mijn opmerking over het mooie haar van Lilian Marijnissen was misschien wel een beetje (onbedoeld) seksistisch. Foei, ik ben ook zo middelmatig. En een beetje verliefd op haar.

Zo, de column (of “column”) toch nog vol gekregen. Ik wil nog wel even zeggen dat het natuurlijk het volste recht is van iedereen om wat dan ook te vinden van mijn columns, net zoals het mijn recht is daarop te reageren (wat ik overigens bijna nooit doe).
Ik wens de hele gemeenteraad, mevrouw Kaag, mevrouw Van der Plas en verder iedereen een mooie week toe. Ik zou natuurlijk af kunnen sluiten met een onnodig denigrerende en generaliserende uitspraak. Maar daar zijn sommige anderen zoveel bedrevener in.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids