Afbeelding

Reünee

Opinie Columns

Niet de beste woordspeling ooit, oud-schoolgenoten en anderen, maar er moet contractueel altijd een titel boven de column.

Aanstaande zaterdag is de reünie van scholengemeenschap Marianum. Ik ga er niet naartoe. Ik kan niet, want ik heb iets te doen wat met nu te maken heeft.

Geen probleem, beter zelfs, want dan ben ik van het dilemma af. Ga toch, wie weet wat voor leuke weerziens je allemaal tegenkomt. Of niet.

Ik hou niet van reünies. Ik hou ook niet van het kijken in oude foto-albums. Voor de jonge lezers: foto-albums zijn boeken waarin foto’s geplakt zijn, vaak met een onderschrift. ‘Frank kijkt zijn ogen uit op een stuwdam in Sauerland.’ ‘Frank zingt een liedje op de 65ste verjaardag van oma Zand-Verstuiving.’ ‘Franks eerste stapjes.’ En vrij voorin het eerste album een plastic zakje met inhoud: ‘Frankje voor het eerst naar de kapper. Hij moest huilen.’

Als ik eerlijk ben, interesseert het me helemaal niet hoe het met mensen gaat met wie ik op school heb gezeten, maar daarna nooit weer heb gezien. Ik hoop dat ze allemaal een goed leven hebben - wat ongetwijfeld niet zo zal zijn - maar het boeit mij niet. Misschien ben ik wel bang dat diegene die gemiddeld 1,5 lager scoorde op zijn rapporten wel mooi medisch specialist in het AMC is geworden. Of dat zij zo trots is op haar kinderen die alle drie op landelijk niveau voetballen. Of dat hij die maar net een voldoende haalde voor Nederlands, columnist is in een landelijke krant, onder een pseudoniem, de lafaard!

Het kan natuurlijk ook meevallen. Dat die mateloos arrogante etter van toen al acht jaar in de bijstand zit en nog maar vier eigen tanden heeft, waarvan ook nog twee gevuld met een ouderwetse amalgaan vulling. Dat diegenen die er met mijn verse vriendinnetje vandoor ging inmiddels van haar gescheiden is omdat ze een relatie kreeg met een 25 jaar oudere Duitse vrouw.

Maar ik hoef het allemaal niet te weten. Ik wens iedereen die gaat oprecht veel plezier en doe ze zo nodig de groeten. Ik ga even wat oude columns herlezen en Andere Tijden kijken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids