Afbeelding

Van de Slinge tot de Noordzee

Opinie

Van de Slinge tot de Noordzee

Ik wil Oost Gelre uit, de Achterhoek uit. Niet voor altijd, hooguit voor enkele dagen. En wel naar onze hoofdstad Amsterdam.
(Waarom is Amsterdam eigenlijk de hoofdstad? De regering zit in Den Haag.)

Als ik naar Amsterdam ga, rij ik met de auto naar een station dicht bij de stad. Op zoek naar een plek waar je gratis kunt parkeren. Vervolgens ga ik het laatste stuk met de trein. Een treinreis van Lichtenvoorde-Groenlo naar Amsterdam CS is natuurlijk wel lekker relaxed - als je tenminste kunt zitten - maar ook veel te duur.
En parkeren in Amsterdam is helemaal idioot prijzig.

Een ander nadeel van reizen met de trein is tegenwoordig dat je zomaar in een sit-in terecht kunt komen van eenzijdige pro-Palestina betogers. From the river to the sea, don’t bother me.

Een nadeel van reizen met de auto is natuurlijk dat je misschien wordt tegengehouden door een demonstratie van Extinction Rebellion. Die protesteren tegen de fossiele industrie, waardoor ik om moet rijden en extra veel fossiele brandstof verbruik.
En een nadeel van reizen met de auto is nu zeker dat je terecht kunt komen in een demonstratie van boeren. Met asbest op de weg, brand en andere gevaarlijke toestanden. Opgefokt door holocaustbelediger Mark van den Oever, die - ondanks zijn fraaie voornaam - misschien eens een tijdje in een isoleerstal moet.

Ik probeer het gewoon, die reis naar Amsterdam, ik laat binnenkort wel weten hoe het gegaan is. Ik weet niet of u dat interesseert, maar dat risico neem ik dan maar.
Ik wil gewoon naar de enige echte wereldstad van Nederland. Niet om veel te dure stroopwafels te eten, maar dit keer om kunst te kijken in het Stedelijk Museum. Na de virtuositeit in het Rijksmuseum is het ook wel eens lekker om in het Stedelijk gewoon eens te kijken naar een wit vierkant met twee blauwe strepen erop.
En daarna lekker ergens wat eten en net doen of je de ongevraagd Engelstalige bediening niet verstaat. I don’t understand you, I am a farmer.

Van de Slinge tot de Noordzee, van de ene oever tot de andere oever (met kleine letters). Ik wil overal kunnen komen, zonder XR’ers, FDF’ers die me in de weg zitten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids