Afbeelding
Pexels

Vijf tips om je goede voornemens in 2021 wel vol te houden

Partnerbijdrage

Januari is van start. Hoe zit het met jouw goede voornemens? Heb jij dit jaar iets bedacht? Hou je het vol of heb je het al opgegeven? Zonde, want je wilt niet voor niets iets veranderen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld zodat het je dit jaar lukt om vol te houden. 

1. Weet waarvoor je het doet 
Het is belangrijk om te weten waarom je iets hebt bedacht. Waarom wil je bijvoorbeeld je Instagram verwijderen? Omdat social media je teveel tijd kost en je verslaafd bent geraakt? Wat wil je bereiken nadat je het account hebt verwijderd? Maakt het daadwerkelijk verschil, of geef je het snel op en maak je er weer eentje aan? Bedenk van te voren wat de voordelen zijn van het opgeven van een Instagram account, zo weet je waar je het voor doet. 

2. Ben je in staat om op 1 januari direct te starten? 
Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor de motivatie om direct op 1 januari te beginnen ontbreekt. Bedenk daarom of je echt klaar bent om te gaan stoppen met roken of om meer te gaan sporten. Is 1 januari het juiste moment? Is het dat niet bedenk dan hoe je bepaalde zaken beter aan kan pakken in je leven zodat je er op een bepaald moment wel klaar voor bent.

3. Benader je voornemen positief
Wil je graag afvallen? Maak dan van je voornemen om niet meer zoveel te snoepen iets positiefs. Formuleer het anders. Ik wil graag meer fruit eten in plaats van minder snoepen. In het geval van roken kan je bedenken ik heb al heel wat geld bespaard. Misschien kan je jezelf belonen met iets leuks uit de Etos folder. In het geval van sporten moet je niet denken ik heb maar een keer gesport deze week, nee, het is gelukt om deze week te sporten. Bekijk het niet negatief, maar positief. 

4. Geef veranderingen tijd 
Het is niet zo dat je op 1 januari gelijk je leven hebt omgegooid. Als je hebt bedacht dat je meer wilt gaan sporten, hoef je niet ineens elke dag naar de sportschool. Verander geleidelijk aan je patroon. Niet meer iedere avond films downloaden via the pirate proxy, maar minstens twee keer sporten. Bouw het geleidelijk op, zo wen je langzaam aan je nieuwe patroon. 

5. Wees niet te streng voor jezelf 
Is het je ondanks alles niet gelukt om je goede voornemen vol te houden? Sta er niet te lang bij stil en probeer het wanneer jij er klaar voor bent nog een keertje. Wacht niet tot 1 januari. Was je van plan om iedere week twee keer te zwemmen en vind je het niet leuk om te doen? Stop er dan mee en zoek iets anders. Goede voornemens moeten je leven niet negatief beïnvloeden, het moet leuk zijn en je moet er voordeel van hebben, want anders hou je het sowieso niet vol. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Wonen-inside. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids