Foto: PR

Kinderauto aanschaffen, waar moet je op letten?

  Partnerbijdrage

Ben je aan het kijken voor een kinderauto? Dat zal je kind een enorm leuk cadeau vinden! Het is heel schattig en stoer tegelijk als je een kind in een kinderauto ziet. Het is leuk speelgoed en je verbetert tegelijkertijd hun motoriek op jonge leeftijd, wat nog eens van pas kan komen in het latere leven. Het aanbod aan kinderauto’s is groot, bijna elk groot automerk heeft wel eigen kinderauto’s en er zijn ook zat aanbieders in het lagere segment. Wel is het handig om op een aantal dingen te letten, zodat je wel een veilige en goede kinderauto koopt. En als ie er dan ook nog eens knap uitziet, dan heb je het helemaal goed voor elkaar!

Eén of twee kinderen?

De meeste kinderauto’s zijn voor één persoon(tje) gemaakt. Maar je hebt ook kinderauto’s die voor twee kids gemaakt zijn. Deze zijn wat breder dan de andere auto’s en zijn vooral handig als je bijvoorbeeld een tweeling hebt of kids die qua leeftijd dicht op elkaar zitten. Dan is de kans op ruzie een stuk groter, dus dat voorkom je door een auto te nemen voor twee personen. Daarnaast is het natuurlijk ook wel heel schattig om een tweeling naast elkaar in de auto te zetten. Leuk voor de familiefoto’s en leuk voor hunzelf om later terug te zien!

V6 of V12 motor

Eigenlijk is een V6 motor al achterhaald. Hier zit weinig kracht in en op een grasveld met wat hobbeltjes zul je lastig vooruitkomen. Beter kies je voor een V12 motor, dit zijn twee motoren die dus veel meer kracht geven om de auto vooruit te krijgen. Je hebt zelfs varianten waar je vier motoren hebt! Deze gaan iets harder, maar niet te hard natuurlijk. Het is fijner omdat het wat soepeler rijdt en de hobbels niet zo opgemerkt worden tijdens het rijden.

Muziekje erbij?

Veel auto’s hebben ook de mogelijkheid om muziek te luisteren. Hoe gezellig voor de kleintjes! Zo kunnen ze hun favoriete liedje luisteren en genieten van het autorijden in de tuin of het in het park. Voor nog meer gein, neem je een beeldscherm in de auto. Dan kunnen ze filmpjes kijken als ze even een break nemen van het autorijden. Het is dus echt een volledig entertainment ‘programma’ geworden. Enorm leuk als je iets speciaals wilt doen voor de verjaardag van je kind bijvoorbeeld.

Bijna elk groot automerk heeft ook kinderauto’s waar het logo en de kenmerken op te zien zijn. Rijdt jouw kleintje binnenkort in een heuse BMW of Porsche? Aan jou de keuze! Denk er wel aan dat de merkauto’s wel een stukje duurder zijn. Vaak zijn ze dan ook van een goede kwaliteit en je betaalt ook een beetje voor het merk natuurlijk… Wat dacht je van een toffe jeep of een strakke sportauto? De opties zijn er gelukkig. Ook kun je natuurlijk even advies inwinnen bij je kind. Houd je kind wel van stoere auto’s? Ga dan voor een stoer exemplaar.

Dit artikel wordt u aangeboden door CarKiddo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden