Afbeelding
Foto: PR

Een Mercedes Vito occasion kopen: waar op letten?

Partnerbijdrage

Zoekt u de ideale Mercedes Vito en wilt u om budget technische redenen niet teveel geld uitgeven? Een Mercedes Vito occasion is in dat geval een aantrekkelijke optie. Door het enorme aanbod aan occasion bestelbussen is een goede voorbereiding op de aanschaf echter essentieel. In dit artikel vindt u een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een Mercedes Vito occasion.  

Controleer de historie 

Niet elke bestelwagen is intensief toegepast. Zo hebben ZZP’ers zelf een verantwoordelijkheid om goed voor hun eigen bestelwagen te zorgen, waardoor zij vaker zorgvuldig hun bestelbus onderhouden. Als de bestelwagen echter door wisselende chauffeurs is gebruikt, bestaat er een grotere kans op risicovol gedrag. Vraag daarom altijd inlichtingen over de historie van de Mercedes Vito occasion en controleer aan de hand van het kenteken of de wagen met schade te maken heeft gehad. Vraag ook altijd na welke werkzaamheden aan de bestelwagen hebben plaatsgevonden en of er elementen vervangen zijn. 

Is de occasion toekomstbestendig?

De meeste bestelwagens rijden op diesel. Tegenwoordig en zeker ook in de toekomst hanteren steeds meer steden in binnen- en buitenland milieuzones. Dit zorgt ervoor dat oudere bestelwagens, die voornamelijk met dieselmotoren rijden, worden geweerd. Om die reden kiezen veel ondernemingen ervoor om een bestelwagen aan te schaffen die elektrisch rijdt. Controleer van tevoren of uw occasion voldoet aan de vereisten om te voorkomen dat u bijvoorbeeld uw klanten in de binnenstad niet kunt bereiken. 

Waar uw occasion kopen?

Dealers stellen uiteenlopende kwaliteitseisen als het gaat om occasions. Let er echter op dat goedkoop in veel gevallen duurkoop is. Bekijk de verschillende reviews van de dealers om te onderzoeken welke autodealer betrouwbaar is. Een uitstekende keuze is bijvoorbeeld DUTCH Vans. Zij beschikken over het grootste aanbod gebruikte bedrijfswagens in Nederland van dealerkwaliteit. Door transparant en helder alle specificaties per occasion Mercedes Vito op de website weer te geven, weet u precies waar u aan toe bent. 

Een occasion Mercedes Vito kopen of leasen

Wilt u niet in één keer een aanzienlijk bedrag uitgeven voor de bestelwagen, maar wel van een nieuwe bus gebruikmaken bij uw werkzaamheden? Met Financial Lease van Dutch Vans heeft u de mogelijkheid om binnen 24 uur in een occasion Mercedes Vito te rijden met behoud van uw werkkapitaal. U bent bovendien direct economisch eigenaar van de wagen en profiteert van fiscale voordelen, zoals de investeringsaftrek, BTW-teruggave, renteaftrek en afschrijving op de balans. Weet u niet zeker of het kopen of leasen van een Mercedes Vito occasion de beste keuze is? De specialisten van Dutch Vans voorzien u graag van onafhankelijk en betrouwbaar advies.

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutch Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids