Afbeelding
Foto:PR

Onmisbaar op vakantie – een skibox

Partnerbijdrage

Als je op wintersport gaat met de auto moet je een aantal voorbereiding treffen. Denk hierbij aan het plaatsen van winterbanden, maar ook aan het bedenken waar je je ski’s gaat opbergen. Ski’s passen namelijk niet altijd in de kofferbank. Zeker als je meerdere reisgenoten én bagage meeneemt kun je ruimte tekort komen. Een handige oplossing hiervoor is de skibox. Lees in dit blog alles over skiboxen en waarom een skibox onmisbaar is op vakantie.

Skibox: veilige en comfortabele plek voor je ski’s

Een skibox is een veilige en comfortabele plek om je ski’s op te bergen. De achterbank dubbelklappen en daar de ski’s opbergen is namelijk niet handig als je meerdere reisgenoten hebt. Ook als je veel bagage hebt is dit niet praktisch. Een grote afstand rijden met de ski’s die uit de auto steken is bovendien onhandig, koud en gevaarlijk. Er zit daarnaast een limiet aan in hoeverre de ski’s mogen uitsteken. Oftewel, door te kiezen voor een skibox bespaar je ruimte én voorkom je een hoop gedoe met ski’s die eigenlijk niet goed in de auto passen.

Welke skibox past bij jouw auto en wensen?

Een skibox kopen doe je door eerst goed naar je auto te kijken. Hoe groot is het dak van de auto en wat is de maximum daklast? Kijk ook naar de bevestigingspunten. Het is namelijk heel belangrijk dat de skibox goed bevestigd wordt en niet overbelast wordt. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken (en boetes opleveren). Zodra je weet wat voor skibox geschikt is voor jouw auto, kun je gericht gaan zoeken per model, maat of prijsklasse. De grootste skiboxen bieden meestal voldoende plaats voor 8 paar ski’s, skistokken en schoenen. Check wel of jouw auto zo’n grote skibox mag dragen.

Ook handig voor andere bagage

Een skibox heeft een lange en smalle vorm. Het voordeel is dat niet alleen je ski’s, maar ook andere bagage hier prima in past. Zo gebruik je de skibox niet alleen als je op wintersport gaat, maar ook voor je kampeeruitrusting of als je een dagje gaat vissen met je vrienden. Houd er tijdens het rijden wel rekening mee dat je extra gewicht met je meedraagt. Pas je rijstijl aan en check voor vertrek altijd of de skibox goed bevestigd is en goed afgesloten is. Tijdens een plotselinge stop of op bergwegen met veel bochten wil je natuurlijk niet dat de skibox losraakt of openspringt.

Dit artikel wordt u aangeboden door HEUTS. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids