Bezoek de Erasmusbrug en Rotterdam verantwoord dankzij een sneltest
Bezoek de Erasmusbrug en Rotterdam verantwoord dankzij een sneltest Foto door Larry via Pexels

Op stap in Rotterdam: Over sneltesten, bezienswaardigheden en activiteiten

Partnerbijdrage

Waarom zou je deze zomer thuis blijven als je er ook op uit kan? Dit kan bijvoorbeeld door verschillende steden in Nederland te bezoeken. Een van de meest bekende en bijzondere steden is Rotterdam. Rotterdam heeft verschillende gezichten en heeft dus iedereen iets te bieden. Hier lees je alles over de highlights van Rotterdam. Ook vertellen we je hoe je een sneltest kan boeken in Rotterdam zodat je verantwoord op stap kan!

De oude binnenstad

Zoals veel mensen ongetwijfeld al weten, staat Rotterdam over het algemeen niet bekend om zijn historische gebouwen. Dat komt namelijk omdat de meeste hiervan helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verwoest tijdens bombardementen. Toch zijn er in de binnenstad nog wat sporen over van de geschiedenis. Dit vind je terug in de Sint-Laurenskerk, die al in de middeleeuwen gebouwd was. Een andere opvallende verschijning is het Schielandshuis, dat in de zeventiende eeuw gebouwd werd. Inmiddels zorgt het Schielandshuis een mooi contrast met onze moderne wereld. Het is nu namelijk omringt door hoge eigentijdse gebouwen.

Moderne architectuur

Gelukkig heeft de stad het verlies van zijn oude gebouwen meer dan goed gemaakt met moderne architectuur. Rotterdam staat niet voor niks bekend als een moderne en eigentijdse stad. Het meest bekende voorbeeld hiervan is ongetwijfeld de Erasmusbrug, die inmiddels synoniem staat aan de stad Rotterdam. Ook het Blaakse Bos is een echte bezienswaardigheid als je van moderne kunst houdt. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit namelijk een gebouwencomplex en geen bos. Deze huizen vormen een bijzonder geheel doordat zij kubusvormig zijn en samen doen denken aan een klein dorp in de grote stad.

Diergaarde Blijdorp

Misschien zal je onterecht denken dat grote steden niet bij uitstek geschikt zijn voor kleinere kinderen. Gelukkig kunnen zij in Rotterdam wél goed terecht bij Diergaarde Blijdorp. Dit is de oudste dierentuin van Nederland en staat in Rotterdam. Hier alleen zou je al de hele dag kunnen vertoeven en de verschillende dieren kunnen bewonderen. Jullie kunnen hier natuurlijk alleen rondlopen of aansluiten bij een rondleiding. 

Uitgaan in Rotterdam

Ook in de avonduren valt er in deze havenstad nog genoeg te beleven. Of je nu een borrel wilt drinken op een terras, kroeg of club; Rotterdam heeft het allemaal. De kleinere bars en clubs kun je bijvoorbeeld vinden aan het Stadhuisplein. Ook de Witte de Withstraat is een erg populaire plek in de avond en nacht. Grotere clubs mogen natuurlijk ook niet in een stad van deze omvang ontbreken. Zo is er voor ieder wat wils in deze bruisende stad!

Een sneltest in Rotterdam

Vooral in grote steden is het nog steeds belangrijk om goed aan je gezondheid en die van anderen te denken. Gelukkig kan je in de meeste grote steden zoals Rotterdam eenvoudig online een afspraak voor een sneltest maken. Bij een sneltest Rotterdam heb je binnen een half uur je uitslag terug. Daarna kan je veilig genieten van al het moois dat Rotterdam te bieden heeft!

Dit artikel wordt u aangeboden door Spoedtest.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids