Foto PR
Foto PR

Wandelen is weer in, ook in de herfst en winter

Partnerbijdrage

Het werd nota bene weer populair in de coronaperiode, toen het niet altijd mocht: wandelen. Zonder doel de natuur intrekken en dan maar zien waar we uitkomen. Onderweg de mooiste flora en fauna spotten en er al wandelend achter komen dat Nederland eigenlijk best mooie natuur heeft. Ook in de herfst en winter!

Nederland wandelland
Ervaren wandelaars weten dit natuurlijk allang: Nederland is een echt wandelland. De doorgewinterde doorstapper hijst zich ook in november of februari in zijn wandelkleding, trotseert de weersomstandigheden en komt als herboren weer thuis. Verregend en verkleumd misschien, maar voldaan. Overigens is deze wandelbroek dames (ook in herenvariant verkrijgbaar) een ideale kledingstuk voor koude, natte en winderige wandeldagen.

In de wolken
Ook in de op papier onaantrekkelijke maanden is wandelen in Nederland een feestje. De natuur staat nooit stil en is een lust voor het ook. Het is wat dat betreft wel aardig om de vierdelige serie Jochem in de Wolken terug te kijken, waarin vier prachtige vaderlandse natuurgebieden belicht worden. “Wat mooi allemaal, is dat wel in Nederland?” Jazeker! Zag presentator/cabaretier het geheel vanuit een luchtballon, ook vanaf de grond is de Peel of de Biesbosch genoeg aanleiding je als wandelaar in de wolken te voelen. 

Nieuwe dingen ontdekken
“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, welke beroemde filosoof zei dat ook alweer? Maar het is waar: je ontdekt in andere jaargetijden weer nieuwe dingen in de natuur. Zowel flora als fauna gedragen zich anders. Voor vogelspotters en liefhebbers van ander wild is het aanbod uitgebreid, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Met speciale herkennings-apps wordt een wandeling over de Veluwe nog interessanter.

Met de hond
Wil je van wandelen een gewoonte maken, dan is een hond een goede stok achter de deur om jezelf te verplichten er zo nu en dan op uit te trekken. Die trouwe viervoeter moet zijn energie kwijt, en kijkt daarbij ook niet op de kalender of op de buienradar. Denk er wel aan dat een hond een vorm van toewijding vergt.

Jezelf belonen
Bij elk wandelwaardig natuurgebied, zit wel een gezellige uitspanning in de buurt, waar seizoensgebonden gerechten worden geserveerd. Wat is er lekkerder dan je opwarmen in een herberg-achtig restaurant, met een kom snert, een verse stamppot of een herfstkleurig bockbiertje voor je neus? Je mag jezelf af en toe best belonen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Golifeline.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids