Foto:PR
Foto:PR

Hoe gaat een auto huren in zijn werk?

Partnerbijdrage

Een auto huren is aan te raden en makkelijk te doen als je bijvoorbeeld een weekendje naar Groningen gaat. Je bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt gewoon zelf bepalen waar en wanneer je ergens naartoe rijdt. Maar hoe gaat een auto huren eigenlijk in zijn werk? Hieronder leggen we je het uit in drie stappen!

Stap 1: Plaatsnaam intypen en auto uitzoeken
Je kunt natuurlijk vanuit meerdere plekken in Nederland een auto huren, maar laten we Groningen nu als voorbeeld aanhouden. Bij Autohopper type je “Autoverhuur Groningen” in om het aanbod auto’s te zien. Er zijn allerlei automerken en -soorten die je kunt huren. Als je dus bijvoorbeeld met een grote groep bent, dan is een personenbusje misschien wel handig. Ben je slechts met z’n tweetjes, dan is een compacte personenauto waarschijnlijk al voldoende. Heb je de auto gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan kun je daarna de gewenste huurperiode doorgeven. Je kunt de auto huren voor een dag, weekend, week of nog langer. 

Stap 2: Kiezen uit extra opties
De tweede stap is het kiezen van extra opties. Zo kun je bijvoorbeeld tegen een meerprijs het eigen risico verlagen, een kinderstoel toevoegen of een extra bestuurder selecteren. Bij iedere optie staat meteen de prijs vermeld, dus je kunt direct zien hoeveel de huurauto je in totaal zal kosten. Goed om te weten: bij iedere huurperiode zit standaard 100 kilometer bij de prijs inbegrepen. Rijd je meer dan die 100 kilometer, dan betaal je per extra gereden kilometer een klein bedrag. Bij Autohopper gaat het om € 0,18/kilometer.

Stap 3: Gegevens invullen en akkoord
Als laatste vul je het formulier in met jouw persoonsgegevens en verstuur je de aanvraag. Binnen 24 uur krijg je een definitief akkoord en kun je op de afgesproken datum en tijd jouw huurauto komen ophalen. Bij het ophalen betaal je meteen de huurprijs + borg met creditcard of pinnen. Dat laatste wordt tijdelijk afgeschreven van je creditcard of bankrekening, maar krijg je direct weer terug als je bij het inleveren geen extra kilometers en schade hebt gemaakt. Autohopper maakt namelijk gebruik van retourpinnen. Het gaat dus om een omgekeerde betaling met de betaalpas waarbij je precies hetzelfde als met normaal pinnen doet, namelijk je pasje in de automaat steken en op “ja” drukken. Het geld wordt dan binnen maximaal 1 werkdag weer op je rekening bijgeschreven!

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Autohopper. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids