Foto: Achterhoek Nieuws

Foto: Achterhoek Nieuws

Politiek maakt zich zorgen over slechte bezorging Groenlose Gids/Elna

Politiek

Politiek maakt zich zorgen over slechte bezorging Groenlose Gids/Elna

Achterhoek Nieuws werkt aan alternatief plan

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Het zal een bekend gegeven zijn voor veel lezers van de Groenlose Gids en Elna; de krant wordt niet altijd juist bezorgd. Ook de politiek maakt zich hier zorgen over en OOG stelde hierover vragen aan het college.

“Door de niet structurele bezorging van de beide weekbladen komen officiële bekendmakingen van de gemeente Oost Gelre niet voldoende bij de inwoners terecht. Volgens de Wet elektronische publicaties (2021) is het digitaal publiceren van bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen van voorgenomen besluiten voldoende. De gemeente ziet een beknopte weergave van de officiële bekendmakingen in de Elna en Groenlose Gids als ‘extra service’. (Dit staat op de website van Oost Gelre). Deze service wordt nu niet gewaarborgd. Daarnaast missen minder digitaal vaardige burgers dus die belangrijke informatie als het weekblad niet bezorgd wordt. Daarbij komt ook nog dat de gemeente een vaste adverteerder is die ervan uitgaat dat de weekbladen op alle adressen worden bezorgd.”, zo zegt Denise van der Donk namens OOG. De OOG-fractie heeft vernomen dat in diverse wijken in Oost Gelre deze weekbladen al maanden niet meer worden bezorgd en vraagt zich af of dit probleem bekend is bij het college en welke maatregelen het college gaat nemen om dit zo spoedig mogelijk op te lossen, zodat iedere burger op de hoogte kan blijven van de officiële bekendmakingen.

Informatievoorziening
Burgemeester Bronsvoort zegt dat de bezorgproblemen bekend zijn. “En wij vinden het ook een heel vervelend punt want het gaat hier om informatievoorziening. We hebben contact met Achterhoek Nieuws (uitgever van Elna en Groenlose Gids, red.) en zij vinden het zelf uiteraard ook zeer vervelend en hebben ook excuses aangeboden. Ze zijn wel bezig met een alternatief plan om de bezorging te verbeteren. Overigens kan de papieren krant op verschillende punten in onze gemeente afgehaald worden zoals bij de bibliotheken, het gemeentehuis en de VVV’s.”

Oplossing
Achterhoek Nieuws reageert bij monde van directeur Gerhard Weevers ook op de vragen en opmerkingen vanuit de Oost Gelrese politiek: “Het team van Achterhoek Nieuws, samen met de correspondenten, zet zich elke week in om interessante kranten uit te geven. We willen kwaliteit leveren van A tot Z, van de geschreven tekst tot aan de gedrukte krant op de mat. In de laatste schakel van de keten gaat het nu geruime tijd niet goed. We kunnen u verzekeren, dat zit ons ontzettend dwars. De kwaliteit van bezorgen was vooral de afgelopen zomerperiode ronduit slecht en daarvoor ook al onder de maat.” Weevers vertelt dat het bedrijf bezig is met een alternatief plan. “Hier komen we op korte termijn op terug. Wat we ook verbeteren is de klachtenregistratie en de opvolging. De klachten kunnen straks worden opgeven via www.bezorgklacht.nl. Een betere registratie leidt niet zonder meer tot een betere verspreiding, dat helaas niet. Het geeft ons als uitgever echter wel beter inzicht in de hoeveelheid klachten, terugkerende klachten en concentraties van bezorgklachten, zodat we daarop kunnen sturen.
In de uitvoering gaat het niet om Achterhoek Nieuws, maar om de leverancier die de verspreiding verzorgt, in opdracht van Achterhoek Nieuws. Wij zijn als Achterhoek Nieuws wel verantwoordelijk voor de verspreiding en we gaan hier een oplossing voor zoeken.”

De papieren versies van de Groenlose Gids en de Elna zijn elke week af te halen bij: Gemeentehuis gemeente Oost Gelre Varsseveldseweg 2 Lichtenvoorde, Molenberg Ziekenhuisstraat 14 Groenlo, H. Calixtus Nieuwstad 12 Groenlo, De Papendiek Buitenschans 24 Groenlo, Bruna Beltrumsestraat 52 Groenlo, Marveld Recreatie (Receptie) Elshofweg 6 Groenlo, VVV Kevelderstraat 1 Groenlo, VVV Markt 2 Lichtenvoorde, Recreatiecentrum Het Eibernest Kerkdijk 1 Eibergen, Everwennink Leeuwerikstraat 4 Ruurlo, Bibliotheek De Leest 2 Lichtenvoorde, Bibliotheek Deken Hooijmansingel 1A Groenlo, Coop Kampstraat 23 Beltrum, Kulturhus Mariaplein 6b Beltrum, Jumbo Bennink Den Koem 2 Groenlo, Den Diek Dijkstraat 30 Lichtenvoorde, Jumbo Van Heijdenstraat 17 Lichtenvoorde, AH Kruip Varkensmarkt 12 Lichtenvoorde, Meneer Kees Varkensmarkt 8a Lichtenvoorde, Hamalandhal van der Meer de Walcherenstraat 3 Lichtenvoorde en Spar Zieuwent Dorpsstraat 31 Zieuwent. 

De kranten zijn ook digitaal te lezen. De nieuwste editie vindt u op www.elna.nl en www.groenlosegids.nl. Oudere edities zijn terug te vinden in het archief op www.achterhoekkiosk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant