De N18 tussen Groenlo en Eibergen. Foto: Verona Westera/archief Achterhoek Nieuws

De N18 tussen Groenlo en Eibergen. Foto: Verona Westera/archief Achterhoek Nieuws

Lobby voor aanpassing N18 gaat toch door

Politiek

OOST GELRE - Het amendement dat Kees Porskamp namens de VVD heeft ingediend om de lobby voor de aanpassing van de N18 door te zetten, is aangenomen. De VVD wil een doorontwikkeling van de A18. Het gewenste eindbeeld van 2x2 baans 100 km/uur met ongelijkvloerse kruisingen blijft daarmee overeind. 

Door Kyra Broshuis

Eerder gaf de Achterhoek Board aan dat de lobby niet zinvol zou zijn. De weg zou niet gezien worden als landelijk of regionaal knelpunt. De Board gaf aan dat het veiliger maken van de weg een haalbaar alternatief zou zijn. Dat was echter tegen het zere been van de VVD. Porskamp reageerde furieus en zei dat een lobby nu eenmaal tijd nodig heeft en dat het een kwestie is van de lange adem. Bovendien heeft de VVD-fractie eerder al een amendement in deze zaak ingediend. Daarin staat de focus op het eindbeeld met 2x2 rijstroken, 100 km, met ongelijkvloerse kruisingen en maatregelen om een vlotte aansluiting van de A12 op de A18 te bevorderen. Dat amendement is met ruime meerderheid aangenomen, zo liet Porskamp weten.

Niet opgeven
Bij de vergadering van de Achterhoek Raad afgelopen week, zei hij dat de lobby door moet gaan. “Onze regio verdient een twee keer tweebaansweg.” Ted Kok, wethouder in Aalten en binnen de Achterhoek Board verantwoordelijk voor de N18, moet blijven lobbyen, zei al 6 keer bij het ministerie te hebben gesproken maar dat was tevergeefs. “Niet ál, maar pás 6 keer”, reageerde Porskamp. “We moeten dit blijven volhouden en niet nu opgeven.”

Noodzakelijk
In het amendement dat de VVD afgelopen week, samen met CDA, D66 Berkelland, NLog (Oost Gelre), BBB-HMV (Aalten) en ADA (Oude IJsselstreek), indiende, staat de volgende motivatie: Voor de arbeidsmarkt, economie en bereikbaarheid, het aantrekken van nieuwe industrie in nieuwe industrietakken en het verbeteren van het vestigingsklimaat en daarmee de arbeidsmarkt en werkgelegenheid zijn goede verbindingen van essentieel belang. Daarom is in het kader van bereikbaarheid en ontsluiting van de Achterhoek een vervolg op de reeds doorgevoerde aanpassingen van de N18 noodzakelijk om de Achterhoek adequaat te ontsluiten.

Het amendement werd aangenomen met 88 stemmen voor en 67 tegen; de lobby gaat door. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant