Vanaf 2027 investeert de gemeente niet meer in Sportpark Den Elshof. Foto: Theo Huijskes/archief Achterhoek Nieuws

Vanaf 2027 investeert de gemeente niet meer in Sportpark Den Elshof. Foto: Theo Huijskes/archief Achterhoek Nieuws

Rap en Snel wil wel graag naar nieuwe sporthal

Politiek

GROENLO - In tegenstelling tot andere binnensportverenigingen wil de Groenlose gymnastiekvereniging Rap en Snel graag naar de nieuwe sporthal bij Marianum. De vereniging heeft een brief geschreven naar de gemeenteraad van Oost Gelre om dit te onderstrepen. Dat is een reactie op de brief van de Handbalvereniging Grol, Volleybalvereniging Grol, Badmintonvereniging Grol en Tafeltennisvereniging Grol. Zij lieten de gemeente weten graag bij Den Elshof te willen blijven, vooral vanwege de sociale cohesie.

Door Kyra Broshuis

Rap en Snel is dus een andere mening toegedaan. De vereniging stelt met verwondering kennis te hebben genomen van de brief van de andere gebruikers van de sporthal Den Elshof. “Onze verwondering gaat over het feit dat er in 2017 een intentieverklaring is getekend door alle binnensportverenigingen en dat die nu ingetrokken wordt. Na jaren van uitvoerig onderzoek is het bijna zover dat er een nieuwe toekomstbestendige hal gebouwd gaat worden bij Marianum waar alle verenigingen gebruik kunnen maken van de nieuwste materialen. Een hal die voldoet aan de huidige wensen/eisen van een sportaccommodatie met mogelijkheden voor een kantine”, zo schrijft het bestuur. 

De enige juiste optie
Wethouder Bart Porskamp legt uit dat de gemeente vanaf 2027 niet meer in sporthal Den Elshof gaat investeren. “Daarnaast zijn we als gemeente al best ver met de voorbereidingen voor de nieuwe sporthal bij Marianum. Ook het busstation komt op termijn naar dat gebied. Wij vinden dat nu doorgaan voor de nieuwe sporthal de enige juiste optie is.”

Deze week is er de raadscommissievergadering waar onder andere de kredietaanvraag voor de nieuwe sporthal op de agenda staat. De bouw van de nieuwe hal gaat ruim 8,5 miljoen euro kosten en dat is ruim 2 miljoen meer dan eerst begroot werd. De college vraagt de gemeenteraad om extra geld beschikbaar te stellen. “Het gaat om veel geld, absoluut, maar we vinden wel dat we dit soort investeringen moeten doen. Als de oorlog in Oekraïne er niet was, had de hal er vermoedelijk al gestaan. We kunnen simpelweg geen 3 zaaldelen realiseren bij Den Elshof. Die hal zou in principe nog jaren meekunnen maar voldoet sporttechnisch niet aan de eisen”, zegt Porskamp. 

De raad beslist op 20 december over het krediet. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant