Hans Scheinck is unaniem gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter na het plotselinge vertrek van Willering. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Hans Scheinck is unaniem gekozen tot de nieuwe fractievoorzitter na het plotselinge vertrek van Willering. Foto: archief Achterhoek Nieuws

OOG zeer verbaasd over vertrek Willering

Politiek

OOST GELRE - Niemand bij de fractie van OOG begrijpt waarom boegbeeld en fractievoorzitter Ronald Willering de partij zo plotseling vaarwel zegt. Dat zegt Hans Scheinck namens de partij. Afgelopen week maakte Willering bekend zijn raadszetel mee te nemen naar zijn nieuwe partij Lokaal Belang Oost Gelre (LBog). Hij gaat daarin samenwerken met Gerard klein Gunnewiek (voormalig NLog). 

Door Kyra Broshuis

Het vertrek van Willering, stemmenkanon bij de laatste verkiezingen, komt voor OOG als donderslag bij heldere hemel. Willering haalde bij de afgelopen verkiezingen 1172 voorkeursstemmen, de meeste persoonlijke stemmen van alle verkiesbaren in Oost Gelre. “Zijn vertrek is voor ons inderdaad volkomen onverwacht. De redenen die hij aangeeft om te vertrekken worden niet herkend. Willering had respect als fractievoorzitter en was ook niet voor niets lijsttrekker bij de verkiezingen in 2022. Er werd in de fractie goed samengewerkt en de sfeer was eensgezind. Niemand begrijpt waarom hij dit plotseling anders heeft ervaren. Als leider van de fractie heeft hij dit ook nooit uitgesproken. Natuurlijk zijn er in een fractie met zes gemeenteraadsleden discussies over voorstellen die in de gemeenteraad behandeld worden. Dat hoort erbij maar in de gemeenteraad heeft OOG altijd een gezamenlijk standpunt ingenomen. De fractievoorzitter speelde daarin een positieve rol”, legt Scheinck uit .

Geen onenigheid
De partij geeft aan Willering te gaan missen. “Het is fijn dat hij zelf aangeeft dat er geen onenigheid is geweest en dat hij nog steeds bestuurlijk op één lijn met OOG zit. We danken hem voor de 10 jaren waarin hij OOG heeft vertegenwoordigd in de gemeenteraad. “De gemeenteraadsfractie van OOG gaat zonder Ronald Willering ongewijzigd door. De leden van de fractie en de commissie in de gemeenteraad hebben Hans Scheinck unaniem als nieuwe fractievoorzitter aangewezen. 

“Als grootste lokale partij - al meer dan vijftig jaar - blijft OOG zich inzetten voor de belangen van alle inwoners van Oost Gelre. De komende jaren zullen we pro-actief blijven en in de gemeenteraad met voorstellen komen. Initiatieven vanuit de gemeenschap spelen daarbij voor OOG een grote rol”, zo besluit Scheinck. 

Gisteren maakte ook Alfred Wopereis van de VVD bekend zijn partij te verlaten. Hij stapt over naar NLog en neemt ook zijn zetel mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant