Afbeelding

Loopbrug voor bezoekers Zwarte Cross

Politiek

Loopbrug voor bezoekers Zwarte Cross

OOST GELRE - Het kan weer los gaan; van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli wordt de Zwarte Cross gehouden op het festivalterrein in de Besselinkschans in Lievelde. De benodigde vergunningen zijn afgegeven, zo laat burgemeester Annette Bronsvoort weten. Het gaat dan om een omgevingsvergunning- en evenementenaanvraag voor 18 tot en met 22 juli.

Door Kyra Broshuis

Dit jaar is het voor het eerst dat ook de donderdag tot het echte festival wordt gerekend. Voorheen was de donderdag vooral de aankomstdag voor de campinggasten met ‘s avonds muziek en theater. De Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, zou graag meer kaarten uitgeven maar uitbreiding op het terrein is niet mogelijk. Om toch meer bezoekers te kunnen verwelkomen, is nu de donderdag aan het feest toegevoegd. Die dag begint het festival om 15.00 uur. Overigens is niet het complete festival dan al in werking; het Blagenparadijs en de crossbaan worden op donderdag niet gebruikt. Het totale aantal bezoekers van de Zwarte Cross zal rond de 275.000 liggen. 

Oponthoud op de N18
Rijkswaterstaat heeft met de gemeente Oost Gelre overleg gevoerd over de veiligheid op en rond de N18 tijdens het festival. Vooral overstekende voetgangers vanuit Lievelde naar het terrein zorgen voor oponthoud op deze weg. De N313, tussen Lichtenvoorde en Aalten is tijdens het festival afgesloten, wat nog meer drukte betekent op de N18. In het verleden hebben zich al eens gevaarlijke situaties voorgedaan bij het oversteken van de weg door festivalgangers. Er zal dit jaar dan ook een voetgangersbrug over de N18 worden geplaatst om zo de voetgangers over de N18 naar het evenemententerrein te leiden. Er is niet eerder een aanvraag gedaan bij de gemeente over een dergelijke brug. “En het is misschien wellicht iets om zo’n brug elk jaar te plaatsen, maar daar is het nu nog te vroeg voor. We gaan eerst kijken hoe het dit jaar gaat”, laat burgemeester Bronsvoort weten.

Kaarten
De Zwarte Cross is uitverkocht met uitzondering van de donderdag. Voor deze dag, met optredens van onder andere Armin van Buuren, The Darkness, Mooi Wark en Suzan & Freek zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten voor de andere dagen waren in november binnen twee uur uitverkocht. Wil je toch proberen een kaartje te kopen voor de andere dagen? De Feestfabriek laat weten dat je dat alleen via Ticketswap veilig en eerlijk kunt doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant