Arjen Nijman uit Lichtenvoorde wordt de nieuwe hoofdtrainer van RKZVC in Zieuwent. Foto: PR
Arjen Nijman uit Lichtenvoorde wordt de nieuwe hoofdtrainer van RKZVC in Zieuwent. Foto: PR

Arjen Nijman wordt de nieuwe hoofdtrainer van RKZVC

Sport

Dertigjarige oefenmeester kan op de fiets naar Zieuwent

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT/LICHTENVOORDE - Voetbalvereniging RKZVC, uitkomende in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, heeft voor het nieuwe seizoen 2022-2023 in de persoon van Arjen Nijman uit Lichtenvoorde een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. In navolging van trainer/coach Laurens Knippenborg heeft het bestuur van RKZVC het opnieuw voor elkaar gekregen om een dicht bij huis woonachtige hoofdtrainer te contracteren. Arjen Nijman (30 jaar jong), woonachtig in Lichtenvoorde, wordt de opvolger van Jeroen Spies uit Veenendaal, die RKZVC na twee seizoenen gaat verlaten. Daar waar de scheidende hoofdtrainer iedere keer 80 kilometer heen en terug moest afleggen om zijn club te coachen, kan de Lichtenvoordse Arjen Nijman het op de fiets af.

Op 14-jarige leeftijd gestart als voetbaltrainer
Arjen Nijman speelde voetbal bij buurman, tevens hoofdconcurrent Longa ‘30, maar begon op 14-jarige leeftijd reeds met het geven van trainingen aan de jongste jeugd van de Lichtenvoordse hoofdklasser. Nijman trainde tien jaar achtereen diverse teams bij Longa ‘30, waarbij hij de laatste twee seizoenen de categorie JO15-1 onder zijn hoede had. Vervolgens maakte hij de overstap naar de jeugd van De Graafschap uit Doetinchem, waar hij drie seizoenen verantwoordelijk was voor de JO13, JO14 en JO15.

Dit was tevens dezelfde periode waarin Nijman ook kennis maakte met RKZVC. Dit vond plaats tussen de jaren 2018 en 2020 toen hij als assistent van hoofdtrainer Laurens Knippenborg fungeerde. Zowel binnen als buiten het RKZVC-bestuur maakte Nijman destijds al een bijzonder goede indruk bij de Zieuwentse hoofdklasser. Daarnaast stapte hij vanaf 2019 over van De Graafschap naar de jeugd van NEC uit Nijmegen, waar hij momenteel de JO16 onder zijn hoede heeft.

Een bijzonder talentvolle en gedreven trainer
Volgens voorzitter Henri Weikamp, met in zijn voetsporen bestuurslid voetbaltechnische zaken René Doppen, had RKZVC de keuze uit een aantal zeer goede kandidaten. Uiteindelijk heeft men gekozen voor Arjen Nijman.

“Als club zijn wij helemaal in onze nopjes met hem als hoofdtrainer. Arjen is een bijzonder talentvolle en gedreven trainer, die niet alleen de club, maar zeker ook de eerste selectie heel goed kent. Wij denken in Arjen Nijman een goede opvolger voor Jeroen Spies te hebben gevonden”, aldus Doppen.’

Ook Arjen Nijman zelf kijkt uit naar een hernieuwde kennismaking met Zieuwent en de voetbalclub RKZVC. “Ik heb er vertrouwen in dat RKZVC zich kan handhaven op dit mooie niveau van de hoofdklasse. Bovendien heeft de club een aantal talentvolle voetballers dat aan de poort klopt. Ik heb nog niet vaak dorpen gezien met zoveel voetbalveldjes in de diverse achtertuinen als in Zieuwent. Met de passie voor het voetbal zit het daarom wel goed.’’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids