De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe padelaccommodatie op De Blanckenborg. Foto: Theo Huijskes
De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe padelaccommodatie op De Blanckenborg. Foto: Theo Huijskes

Groenlo scoort met twee nieuwe sportvoorzieningen

Sport

Padelbanen voor de GTC en een kunstgrasvoorziening voor S.V. Grol

Door Theo Huijskes

GROENLO - Liefhebbers van de tennis- en voetbalsport in Groenlo en omgeving kunnen binnenkort kennis maken met een tweetal nieuwe sportvoorzieningen. Zo werkt Marveld Recreatie -samen met de Groenlose Tennisclub GTC- aan de bouw van een drietal nieuwe padelbanen op het tenniscomplex De Blanckenborg. En verder is de voetbalvereniging S.V. Grol drukdoende met de realisatie van een nieuw kunstgrasproject. In beide gevallen is het een kwestie van enkele weken totdat beide nieuwe voorzieningen in gebruik kunnen worden genomen.

Snelst groeiende sport van Nederland
Had de Groenlose Tennisclub reeds sinds de opening van De Blanckenborg in 2010 de beschikking over een groot aantal banen, zeer binnenkort kan de liefhebber ook nog eens gebruik maken van een drietal padelbanen, die zijn gesitueerd op de plek van tennisbaan vijf. Is de nieuwe voorziening reeds voorzien van hekken, lichtmasten en dergelijke, in de afgelopen week is er door het Groenlose bedrijf Rolugro Pitch Equipment een start gemaakt met het leggen van de kunstgras-ondergrond. Padel is een racket- en balsport, die bij voorkeur wordt uitgeoefend door vier spelers. Door de spelers dient hierbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld te worden. Het te beoefenen spel lijkt zo op het oog een mix te zijn van tennis en squash. Opvallend is dat de belangstelling hiervoor reeds zo groot is, dat padel op dit moment al te boek staat als de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland. Momenteel zijn er in dit land reeds 500 padelbanen op 200 verschillende locaties gerealiseerd. Verder is het de verwachting dat er dat in 2024 zo’n 1.100 padelbanen zijn op in totaal maar liefst 400 verschillende locaties.

Grol wordt verblijd met een nieuw Wilgenpark
Een andere uitbreiding vindt op steenworpafstand plaats op het sportpark Den Elshof. Hier wordt met de komst van Het Wilgenpark -een nieuw, bijzonder fraai kunstgrasproject- een vervolg gegeven aan de bij de medio 2020 overeengekomen fusie tussen S.V. Grol en S.V. Grolse Boys gemaakte afspraken. De naam van het voormalige complex van Grolse Boys aan de Beltrumseweg, wordt binnenkort in ere hersteld op de thuisbasis van de fusieclub, te weten sportpark Den Elshof. Dankzij de inspanningen van velen, waaronder tientallen vrijwilligers van de club, kon Rolugro Groenlo, onder aanvoering van Rob en zoon Nick Oude Luttikhuis, ook hier een start maken met de aanleg van een schitterende kunstgrasvoorziening, bestaande uit een speelveld met een afmeting van 64.50 meter bij 42.50 meter. Een veld dat geschikt is voor zowel trainingen als wedstrijden voor onder andere de jeugd onder 12, alsmede voor de categorie 35-plus en 45-plus. Naast de twee natuurgrasvelden, de twee kunstgrasvelden en de Marveld kunstgrasarena een meer dan welkome aanvulling.

De voltooiing van de nieuwe kunstgrasarena ‘Het Wilgenpark’ bij S.V. Grol is in zicht. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids