Ramon Halleriet, Jurgen en Arno te Brake. Tim te Bogt ontbreekt op de foto. Foto: Henny Elschot
Ramon Halleriet, Jurgen en Arno te Brake. Tim te Bogt ontbreekt op de foto. Foto: Henny Elschot

K.V. Zwolle kampioen Achterhoekse Klootschieters Federatie

Sport

ZWOLLE - Afgelopen zaterdag werd de laatste competitiewedstrijd van de Achterhoekse klootschietcompetitie gegooid in Geesteren. KV Zwolle deed met vier teams mee in de seniorencompetitie waarvan drie teams in de eerste klasse en het team van Zwolle 4 gooide dit jaar in de 5de klasse.

In het eindklassement werd het team Zwolle 4 tweede in de vijfde klasse, ze hadden een zeer ruime voorsprong op de nummer drie in de vijfde klasse van maar liefst 44 schoten maar het verschil met de nummer 1 in die klasse, Winterswijk 1 was bijna net zo groot, namelijk 39 schoten. Het team bestaat uit Hans Halleriet, Johan Post, Clemens Goossens, Ursula Rooks, Yoeri Goldewijk en Carmen Dorsthorst.

In de eerste klasse eindigde het team van Zwolle 3 op de tiende plaats en het team van Zwolle 2 eindigde op de 5de plaats. Zeer overtuigend werd het team van Zwolle1 dit jaar kampioen van de AKF met een voorsprong van maar liefst 35 schoten op het team van Klein Dochteren en op de derde plaats eindigde het team van Respelhoek 1. Kampioen werden dus de heren van Zwolle 1 bestaande uit Jurgen te Brake, Arno te Brake, Ramon Halleriet en Tim te Bogt. Met dit vierde kampioenschap van Zwolle op rij hebben de heren een voortreffelijke prestatie geleverd en hebben ze de competitie in stijl afgesloten door ook deze laatste wedstrijd als dagwinnaar te eindigen. 

Op zondag 10 april vonden in Zwolle de persoonlijke kampioenschapswedstrijden plaats om het Gelders kampioenschap en het AKF kampioenschap. Van KV Zwolle werd Jurgen te Brake algeheel Gelders kampioen en in de leeftijdscategorie 8 werd Bennie Smeenk Gelders kampioen. Bij het AKF kampioenschap werd Jurgen te Brake eveneens algeheel AKF kampioen, Guido Beerten van KV Zwolle werd in de categorie 8 AKF kampioen.

Tv-uitzending zondag 8 mei
Het was dit jaar ondanks de corona beperkingen toch mogelijk om weer eens een volledige competitie te gooien, zij het dat enkele wedstrijden verplaatst moesten worden. Tijdens de competitiewedstrijd bij KV Zwolle thuis in februari heeft de tv van omroep Max opnames gemaakt van een competitiewedstrijd van KV Zwolle tegen Klein Dochteren. Deze opnames zullen in het tv programma Het Dorp te zien zijn op zondag 8 mei, waarbij Wim Daniëls meegelopen heeft tijdens een wedstrijd en ook enkele keren zelf gegooid heeft.

Al met al kan KV Zwolle terugkijken op wederom een succesvol seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids