Grol behaalde een belangrijke overwinning op Bon Boys. Foto: Theo Huijskes

Grol laat Bon Boys met lege handen achter

Sport

Bon Boys 1 - Grol 1 0-1

Door Theo Huijskes

HAAKSBERGEN/GROENLO - Grol heeft afgelopen zondag op het Ontmoetingspark De Greune in Haaksbergen, Bon Boys een 0-1 nederlaag bezorgd. Het winnende doelpunt werd in de 73ste minuut van de wedstrijd gescoord door spits en topscorer Luc Berentsen.

Het was op de rechtervleugel Wouter Rexwinkel die de bal veroverde en daarmee tegelijkertijd verdediger Ramon Landewers in de gelegenheid stelde om een uitgemeten voorzet te lanceren, die vervolgens door Luc Berentsen onhoudbaar werd binnengekopt. Met kunst- en vliegwerk werd deze voorsprong vervolgens over de eindstreep getrokken met het gevolg dat Bon Boys op de ranglijst van de tweede klasse J op drie punten achterstand van koploper NEO uit Borne komt te staan, de ploeg die in eigen huis SDC ’12 op een verpletterende 7-0 nederlaag trakteerde.

Het Grolteam van trainer/coach William Krabbenborg trad aan zonder de geblesseerde spelers Mart Willemsen, Mark te Winkel en Siebe Lantink en Tiem Rots (tijdens warming up). Naast de blessureperikelen krijgt Grol verder te maken met een tweetal schorsingen voor de wedstrijd van a.s. donderdag (thuis om 20.15 uur) tegen koploper NEO uit Borne. Mike Kempers en Luc Berentsen kregen tegen Bon Boys namelijk een gele kaart, die in hun geval een wedstrijd schorsing betekent.

‘Man of the match’ Max de Vries jr.
Het een absolute opkikker dat Grol de volle buit uit Haaksbergen mee naar huis mocht nemen. Nu gaat bij een overwinning in de regel alle aandacht uit naar de doelpuntenmaker(s). Maar in deze wedstrijd op Haaksbergse grond mag de aandacht uitgaan naar centrale verdediger Max de Vries. Op zich is het al een meer dan unieke prestatie dat Max jr. - die vanwege een vervelende blessure na jaren het keepersvak vaarwel moest zeggen- zich als centrale verdediger heeft terug geknokt in de hoofdmacht van Grol. En dat hij dat met vlag en wimpel heeft gedaan, bewees hij nog eens in de wedstrijd tegen Bon Boys. Zo haalde hij na 37 minuten spelen in de eerste helft met enorm machtsvertoon de bal van de doellijn nadat doelman Wessel Baarslag al was geklopt. Daar bleef het niet bij, want in de 66ste minuut van de wedstrijd wist hij hetzelfde kunstje te klaren. Om vervolgens voor een soort uitzonderlijk drieluik te zorgen door in de 77ste minuut zijn hele voetballichaam in de strijd te gooien om een tegendoelpunt te voorkomen. Omdat de wedstrijd in Haaksbergen de uitverkiezing ‘Man of the match’ niet kende, krijgt hij dit verdiende eerbetoon aangereikt door de schrijver van dit wedstrijdverslag.

Na het behalen van de 0-1 overwinning kwam afgelopen zondag ook nog de thuiswedstrijd van Grol tegen Bon Boys voorbij. Destijds op het sportpark Den Elshof ging Grol de tweede helft in met een 2-1 voorsprong. Die voorsprong werd mede tenietgedaan door de toen dienstdoende scheidsrechter die een doelpunt in een buitenspelsituatie gescoorde 2-3 goedkeurde. In blessuretijd werd Bon Boys nog een twijfelachtige strafschop toegekend, waardoor de club met een geflatteerde 2-4 overwinning huiswaarts keerde.

Wat betreft de competitie in de tweede klasse J van de KNVB speelt Grol 1 donderdag 12 mei om 20.15 uur thuis tegen koploper NEO uit Borne. De wedstrijd op het sportpark Den Elshof begint om 20.15 uur. Vervolgens staat voor zondag 15 mei de uitwedstrijd tegen ATC ’65 Hengelo Ov. op het programma. Aanvang: 14.00 uur.