De Hamalandhal is een van de deelnemende organisaties aan de Oost Gelre Sportweek. Foto: Bram Wassink/archief Achterhoek Nieuws

De Hamalandhal is een van de deelnemende organisaties aan de Oost Gelre Sportweek. Foto: Bram Wassink/archief Achterhoek Nieuws

De Oost Gelre Sportweek zet inwoners in beweging

Sport

OOST GELRE - Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 mei vindt de eerste editie van de Oost Gelre Sportweek plaats. Het evenement waarbij inwoners van de gemeente een week lang vrijblijvend deel kunnen nemen aan diverse sportieve activiteiten zal een jaarlijks terugkerend karakter krijgen. 

Met de sportweek in mei wijkt Oost Gelre af van de landelijke sportweek die in september gehouden wordt. Sanne Tenten, voorzitter van de werkgroep, vertelt: “In september is alles na de vakantieperiode net weer opgestart, dat bleek toch niet zo’n handig moment. Daarom is voor de derde week in mei gekozen. De bedoeling is om de mensen in beweging en aan het sporten te krijgen. Het voorjaar is daar een goede periode voor.”

De Oost Gelre Sportweek wordt georganiseerd door een werkgroep ontstaan uit het sportakkoord die samen met de gemeente, het jongerenwerk, de Hamalandhal en sport- en beweegaanbieders activiteiten organiseert om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. “Via de website heeloostgelrebeweegt.nl/sportweek kun je de aangeboden activiteiten vinden en bekijken of er wat voor je bij zit. Hardlopen, een week lang fitnessen, een kettlebell clinic of wandeltraining volgen, er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt vrijblijvend een of meerdere activiteiten uitproberen. Op deze laagdrempelige manier hopen we zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen.”

Stormbaan
Op vrijdag 20 mei is er een spectaculaire attractie voor de jeugd (8 tot en met 12 jaar) en jongeren (12 tot en met 18 jaar). Op het parkeerterrein van de Hamalandhal in Lichtenvoorde is dan een heuse Wipe Out-baan te vinden. Opgeven: talie@alsjemazzelhebt.nl.. Er is plek voor 24 duo’s per leeftijdscategorie.

De officiële aftrap van de Sportweek Oost Gelre vindt plaats zaterdag 14 mei op sportpark De Treffer tijdens de derby Longa ‘30-RKZVC. De Unieke Spelen in de Hamalandhal en het schoolvolleybaltoernooi maken onderdeel uit van de Sportweek. Meer informatie is te vinden op de website.


heeloostgelrebeweegt.nl/sportweek

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids