Een beeld van de wedstrijd tegen NEO Borne (Uitslag: 2-2). Foto: PR
Een beeld van de wedstrijd tegen NEO Borne (Uitslag: 2-2). Foto: PR

Grol 1 lijdt een pijnlijke nederlaag tegen ATC ‘65

Sport

En dit na een succesvolle remise tegen koploper NEO

Door Theo Huijskes

GROENLO - In seizoen 2021-2022 timmert Grol, uitkomende in de tweede klasse J van de KNVB, naar behoren aan de weg. Het verwachtingspatroon werd in de afgelopen week na een verrassend goede prestatie tegen koploper NEO uit Borne, behoorlijk opgekrikt. Afgelopen zondag echter moesten spelers- en begeleidersgroep en het Grolpubliek een flinke tegenvaller incasseren; na vijf overwinningen op rij strandde de zegereeks in Hengelo Ov na een wedstrijd tegen het sterke ATC ’65.

Jong talent in alle linies
Maar ondanks de domper van afgelopen zondag heeft Grol momenteel een eerste selectie ter beschikking, bestaande uit circa 26 spelers waarmee men, blessures en andere tegenvallers niet meetellende, voorlopig vooruit kan. Het is alleen al vermeldenswaardig dat het trainersduo William Krabbenborg en Jos Heutinck, en dat naast de grote waarde van een aantal geroutineerde krachten in alle linies, een beroep kan doen op een twaalftal spelers in de leeftijd tot en met slechts 22 jaar. Wij hebben het hier over doelman Nick Oude Luttikhuis (20), Mike Kempers (19), Sem Brummelaar (19), Thiemo Wessels (18), Titus Hoffman (20), Tiem Rots (19), Mark Hietland (19), Jordy Schutten (19), Siebe Lantink (22), Mick Wissink (20), Tycho Riteco (21) en Tygo ten Bulte (20). En dan hebben wij het nog niet eens over het op de deur kloppende talent vanuit de A-jeugd.

Grol 1 - NEO 1 2-2
Naast de afgelopen zondag gespeelde competitiewedstrijd tegen ATC ’65 eerst nog even een terugblik op de donderdag jl. gespeelde wedstrijd op eigen terrein tegen koploper NEO uit Borne. Met deze avondwedstrijd kreeg het opmerkelijk veel aanwezige publiek op het sportpark Den Elshof een boeiende partij voetbal voorgeschoteld. NEO toonde aan niet voor niets koploper te zijn in de tweede klasse J, maar Grol gaf een duidelijk visitekaartje af door een enorme inzet aan de dag te leggen, gepaard gaande met snelle en vlijmscherpe counters. Dit voorbeeldige machtsvertoon van de jonge Grolploeg, waarin Mike Kempers en Luc Berentsen ontbraken vanwege een wedstrijd schorsing en onder anderen Mart Willemsen, Titus Hoffman en Mark te Winkel vanwege blessures, resulteerde in een overwicht dat voor de Grolploeg tweemaal over tot een voorsprong leidde. In dit geval ook nog eens twee fraaie doelpunten, gescoord door Tycho Riteco, uitstekend gelanceerd door Tiem Rots, en Mick Wissink, die op zijn beurt werd aangespeeld door de maker van het eerste doelpunt. Echter in beide gevallen wist NEO te zorgen voor een gelijke stand.

ATC ’65 1 - Grol 1 2-0
Maar wat de Grolploeg in de thuiswedstrijd tegen NEO wel lukte, bleek in de uitwedstrijd tegen ATC ’65 uit Hengelo Ov. een onmogelijkheid. ATC ’65 was in beide helften de bovenliggende partij en liet dat op alle fronten op een zelfverzekerde, dominante wijze zien. Door dit teleurstellende resultaat is een mogelijke kans op de nacompetitie voor Grol weliswaar verkleind, maar nog steeds aanwezig. Grol begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Eduardo de Sousa Cavalcante. Voor hem in de plaats speelde Thomas Porskamp. Daar tegenover stond dat Siebe Lantink na een blessureperiode, alsmede na een invalbeurt tegen NEO weer in de basis van start ging. Daarentegen had het sterke middenveld met Rico Lammerdink en in het bijzonder Tiem Rots en Mick Wissink helaas niet tot gevolg dat deze overmacht in doelpunten werd omgezet. ATC ’65 speelde de bal uitstekend rond, waarbij men elkaar steeds wist te vinden tot aan het 16 meter-gebied. Nadat de Hengelose ploeg een 1-0 voorsprong had genomen, was het spits Luc Berentsen die zich uitstekend ontdeed van zijn tegenstanders, maar vervolgens te gemakkelijk met de afwerking richting het vijandelijke doel om ging.

Na afloop was iedereen het met elkaar eens: Een verdiende nederlaag, waarbij ter verontschuldiging mag worden aangetekend dat drie competitiewedstrijden in een tijdsbestek van acht dagen iets teveel van het goede is. Om alsnog de nacompetitie te halen, moeten de drie nog resterende wedstrijden worden gewonnen. Te beginnen met komende zondag de thuiswedstrijd tegen Barbaros uit Hengelo Ov. Aanvang: 14.30 uur op het sportpark Den Elshof.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids