Anton ten Hoopen met zijn vrouw Lucy en daarbij links Hans Scheinck en rechts Rob Westervoorde. Foto: Theo Huijskes
Anton ten Hoopen met zijn vrouw Lucy en daarbij links Hans Scheinck en rechts Rob Westervoorde. Foto: Theo Huijskes

S.V. Grol neemt afscheid van consul Anton ten Hoopen

Sport

GROENLO – De voetbalvereniging Grol heeft in de afgelopen week afscheid genomen van consul Anton ten Hoopen. Het waren de bestuursleden Hans Scheinck (voorzitter algemeen bestuur) en Rob Westervoorde (voorzitter organisatiebestuur), die Ten Hoopen en zijn echtgenote Lucy thuis opzochten voor het aanbieden van een presentje en een boeket bloemen.

Door Theo Huijskes

Anton ten Hoopen (81) heeft de functie van verenigings- c.q. bondsconsul uitgevoerd sinds 1997 en dat dus gedurende een periode van 25 jaar. Ten Hoopen is bij Grol geen onbekende. Geboren op 8 augustus 1940, werd de binnen de stadsgracht van Grolle geboren voetballiefhebber reeds op jonge leeftijd lid van Grol. Sterker nog, hij is op dit moment met bijna 74 verenigingsjaren het langst nog in leven zijnde lid van de Groenlose voetbalclub. Als vrijwilliger heeft hij diverse functies binnen de club behartigd, zoals 16 jaar als bestuurslid, diverse jaren als wedstrijdsecretaris, 25 jaar als lid van de destijds bestaande elftalcommissie en nu een kwart eeuw als consul. Voor al zijn verdiensten is voetballiefhebber Ten Hoopen ooit benoemd tot Erelid van ‘de Grol’.

De scheidende consul, in dit geval een onafhankelijke KNVB- c.q. bondsfunctionaris betreffende, werd toegesproken door voorzitter Scheinck, die daarbij aangaf dat de KNVB Nederland deze functie inmiddels heeft opgeheven. Mede als gevolg van de komst van de talrijke kunstgrasvoetbalvelden, is deze job overbodig geworden, anders gezegd de verantwoordelijkheid is helemaal neergelegd bij de voetbalverenigingen zelf. Alleen in het geval zich problemen voordoen, komt de KNVB zelf in beeld. Bij Grol zijn dit soort zaken onderdeel van het takenpakket van de SEAG (Stichting Exploitatie Accommodatie Grol).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids