Een beeld van de in 3-3 geëindigde wedstrijd tussen Grol en Longa ’30. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de in 3-3 geëindigde wedstrijd tussen Grol en Longa ’30. Foto: Theo Huijskes

Sportieve voetbalmeeting tijdens Outdoor Gelderland

Sport

Grol en Longa ’30 houden elkaar in evenwicht

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - De jaarlijkse editie van Outdoor Gelderland - deze keer voor de eerste maal en dat met veel succes georganiseerd in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender - kende afgelopen donderdag een bijzonder, niet alledaags programmaonderdeel. Het waren namelijk de businessclubs van de voetbalverenigingen Grol en Longa ’30, die een partijtje voetbal tegen elkaar speelden, waarbij de onderlinge rivaliteit op een bijzonder sportieve wijze hoogtij vierde. Derhalve geen kopie van de nog altijd befaamde, echte ‘Derby van het Oosten’, maar een vermakelijke ontmoeting tussen geformeerde zestallen van beide voetbalclubs. Een vriendschappelijk potje voetbal, dat werd afgewerkt in het mulle zand van de grote, op het binnenterrein aangelegdenpaardenpaddock en daarbij overeenkomstig het verloop van de wedstrijd eindigde in een door beide partijen omarmd gelijkspel, te weten 4-4.

Overigens waren het niet alleen de businessclubs van Grol en Longa ’30, opgericht in respectievelijk 2011 en 2009, die op het idyllisch gelegen complex in Vragender voor dit ludieke programmaonderdeel hun opwachting maakten. Ook de businessclubs van de beide betaald voetbalorganisaties De Graafschap Doetinchem en Vitesse Arnhem waren met een team aanwezig voor een onderlinge voetbalwedstrijd. In tegenstelling tot de ontmoeting Grol - Longa ’30 eindigde het Doetinchems contra Arnhems geweld in een 3-1 overwinning voor de BC-Superboeren van De Graafschap.

Afterparty bij de afsluiting van het seizoen 2021-2022
Het niet alledaagse voetbalgebeuren ging vanzelfsprekend gepaard met een gezellige afterparty. Onder aanvoering van de bestuursleden Eef Steentjes en Max Wekking van de BC S.V. Longa ’30 en de bestuursleden Matthijs Roorda en Rob Soer van de BC S.V. Grol vond er niet alleen tijdens de voetbalwedstrijden, maar ook na afloop daarvan een gezellige terrasbijeenkomst plaats. Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, contacten uit te wisselen, met elkaar al dan niet bedrijfsafspraken te maken en vanzelfsprekend een mooi moment om tegelijkertijd te genieten van een lekker drankje en een hapje eten. Niet voor niets werd er bij de afsluiting, en dat uit verschillende zowel Longa ’30- als Grolhoeken de opmerking gemaakt dat men nu alweer uitkijkt naar de volgende gezamenlijke activiteit.

De entree van Outdoor Gelderland 2022. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids