Grol zorgt voor zeperd in de bekercompetitie

Sport

Bon Boys 1 – Grol 1 4-0

GROENLO - Met een mooie 3-1 overwinning op zak, en dat behaald in de de eerste bekerwedstrijd seizoen 2022-2023 tegen FC Winterswijk, ging Grol met veel vertrouwen op bezoek bij Bon Boys, dat de eerste wedstrijd met 3-0 had gewonnen van SC Varsseveld. Het werd echter een deceptie op het sportpark De Greune in Haaksbergen. Grol verzaakte deze keer op diverse fronten en Bon Boys was gedurende de gehele de bovenliggende partij. Zowel in de eerste als in de tweede helft wist Grol geen enkele (echte) kans te creëren, terwijl Bon Boys in het eerste bedrijf van de wedstrijd reeds vijf opgelegde kansen had, maar nog niet wist te scoren. Maar het een en ander werd in de tweede helft rechtgezet met, let wel drie doelpunten binnen een tijdsbestek van vijf minuten. Eindstand: 4-0 voor Bon Boys.

De sterkhouders binnen het team gaven niet thuis
Met name de sterkhouders van Grol op het middenveld en voorin lieten in deze wedstrijd niet hun gebruikelijke niveau zien. Goede acties werden gevolgd met foutieve passes of onnodig balverlies. Het spel van Grol was de gehele wedstrijd onrustig en men wist mede als gevolg daarvan de bal niet in de ploeg te houden. Wellicht ook de verdienste van een sterk Bon Boys, dat de bal goed liet rondgaan en als team veel sterker was dan Grol.

In het eerste kwartier ging Bon Boys voortvarend van start met drie grote kansen. Doelman Wessel Baarslag voorkwam een vroege achterstand en dat oog in oog met de spits van Bon Boys. Een schot van Bon Boys ging vlak voorlangs. En onnodig balverlies leidde tot weer een kans van Bon Boys, maar een voet van Grol tegen de bal voorkwam erger. Na een half uur leek Grol zich iets te herpakken, zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kreeg Bon Boys nog twee grote kopkansen, maar beide spelers misten de voorzetten. Grol ging dus gelukkig met 0-0 de rust in.

Drie tegendoelpunten in vijf minuten speeltijd
De tweede helft bracht helaas geen wijziging in het wedstrijdbeeld. Na een paar minuten was er al weer een grote kans voor Bon Boys, waarbij een voorzet van dichtbij werd overgekopt. Het kansje dat Grol vervolgens nog kreeg, was een vrije trap van de zijkant, genomen door Max de Vries, die door de keeper uit de bovenhoek werd getikt. Zou Grol dit kunnen volhouden tot aan het eind van de wedstrijd? Dat bleek niet zo te zijn. Net als tegen AZSV kreeg men binnen vijf minuten drie tegengoals te incasseren. Wessel Baarslag bracht een doorgebroken speler onrechtmatig ten val en kreeg een penalty tegen. Deze werd strak in de linkeronderhoek binnengeschoten: 1-0. Balverlies op het middenveld leidde de 2-0 in, waarbij de spits van Bon Boys eenvoudig de bal kon binnenschuiven. En bij de 3-0 werd de verdediging van Grol volledig uitgespeeld. Een kwartier voor tijd viel dan ook nog de 4-0. Wederom een uitgespeelde aanval. Vlak voor tijd leek Grol nog de eretreffer aan te tekenen, maar het schot van Mick Wissink op aangeven van Tycho Riteco ging naast. Einduitslag derhalve 4 - 0.

Het enige positieve aan de wedstrijd was het debuut van zowel Yaluca Meusert (speler van JO19-1) als Charaf Eljaroudi (speler van Grol 2). Beiden vielen 20 minuten voor tijd in en speelden een verdienstelijke pot.

De wedstrijd SC Varsseveld - FC Winterswijk eindigde in 0-5 overwinning voor de Winterswijkers. Daardoor staat Grol nu op een gedeelde twee plaats in de bekerpoule. De eerste twee ploegen op de ranglijst gaan door naar de volgende ronde. Grol heeft hierop nog een kans, maar is afhankelijk van wat FC Winterswijk doet. Grol speelt zondag 18 september in Varsseveld tegen SC Varsseveld. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur.