Deelnemers aan de clinic van de Kaak Kanonsloop trainen langs de Grolse gracht. Foto: Kyra Broshuis
Deelnemers aan de clinic van de Kaak Kanonsloop trainen langs de Grolse gracht. Foto: Kyra Broshuis

Kaak Kanonsloop dit jaar met bedrijvenloop

Sport

GROENLO - Het is een mooie traditie elk najaar: de Kaak Kanonsloop. Op zondag 2 oktober wordt deze run voor de 34ste keer gehouden. De afgelopen twee jaar werd het evenement virtueel gehouden in verband met corona en de organiserende Lopersvereniging Groenlo is blij weer een live evenement te kunnen houden.

Door Kyra Broshuis

Gijs van Dongeren van de Lopersvereniging vertelt over de aanstaande editie: “Zoals altijd zijn er twee afstanden; de 5 en de 10 kilometer. De prachtige route loopt langs de Grolse gracht en over de Grolse Weiden. De 10 kilometer-lopers doen de ronde tweemaal.” Op 30 juni van dit jaar startte de Lopersvereniging, in samenwerking met fysiotherapie Den Papendiek, PT Robin/Gym Achterhoek en de gemeente Oost Gelre een clinic als voorbereiding op de Kanonsloop. Een groot succes, zo zegt Van Dongeren. “We hebben 45 deelnemers, een heel mooi aantal. We werken met drie groepen en in principe kunnen alle deelnemers de 5 kilometer lopen. Een groot deel gaat ook daadwerkelijk meedoen aan de Kanonsloop. Het werkt heel motiverend om samen te lopen, je werkt allemaal naar hetzelfde doel.” 

Bedrijvenloop
Nieuw dit jaar is de bedrijvenloop. “Het gaat om hetzelfde parcours en dezelfde afstanden maar de deelnemende bedrijven strijden onderling om de snelste tijden. Bedrijven doen met minimaal 3 deelnemers mee en de 3 snelste tijden van de groep worden bij elkaar opgeteld. We krijgen veel enthousiaste reacties op dit nieuwe onderdeel. Het winnende bedrijf ontvangt de Kanonsloop Wisseltrofee; gemaakt door het Groenlose bedrijf Skuur.”

Sponsor Obstaclerun
Bij de Sponsor Obstaclerun voor kinderen gaat het om een vast aantal rondjes van 800 meter op het parcours van de Kanonsloop. Mede-organisator Heleen Faber vertelt dat de run een gezamenlijk initiatief is van de ouderraden van vier basisscholen (St. Willibrordus, ‘t Carillon, Ni’je Veste en De Hoeksteen). “De deelnemende kinderen worden gesponsord door ouders, familieleden en bekenden. De opbrengst gaat voor de helft naar de eigen school en de andere helft is voor Ravott’n. We hebben dit jaar vier hindernissen; een touwbrug, een kruipnet, een steiger en een grote container met zand. Deze obstakels worden verzorgd door Scouting Groenlo, Bouwbedrijf De Betuwe en de Rouwmaat Groep.” De Sponsor Obstaclerun is ook toegankelijk voor kinderen van andere scholen. “Zij zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven op www.obstaclerun-groenlo.nl”, zegt Faber.

De Obstaclerun wordt voorafgaand aan de Kaak Kanonsloop gehouden en start om 10.00 uur. Om 11.00 start dan de Kanonsloop. Beide activiteiten beginnen bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids