Tiem Rots viel geblesseerd uit, maar is zondag bij de start van de competitie gewoon beschikbaar. Foto: Theo Huijskes

Grol plaatst zich voor volgende bekerronde

Sport

GROENLO - Na een overwinning op FC Winterswijk en vervolgens een duidelijke nederlaag tegen Bon Boys uit Haaksbergen, moest Grol afgelopen zondag vandaag één punt meer halen dan FC Winterswijk om daarmee op de tweede plek te eindigen in de poule en daarmee door te kunnen gaan naar de volgende bekerronde.

Grol ging in en tegen Varsseveld bijzonder sterk van start met het gevolg dat de ploeg van trainer Wiliam Krabbenborg gedurende bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij was. Het was deze keer een regenachtige middag en het spelen op natuurgras was dientengevolge voor de meeste spelers weer even wennen. Grol kreeg diverse kansen, maar wist hieruit niet te scoren. Een stiftbal van Luc Berentsen van grote afstand over de keeper van Sc Varsseveld ging net naast en een hard schot van Tycho Riteco trof eveneens geen doel. Halverwege de eerste helft was er een mooie aanval, die op de eigen helft begon bij Thiemo Wessels, waarbij via Luc Berentsen linkerspits Tycho Riteco in stelling werd gebracht. Zijn schot ging via de keeper naast. Thiemo Wessels was aan Grolkant wellicht de beste speler: verdedigend goed, makkelijk voetballend en opbouwend zeer sterk. Ook was er veel dreiging van Grol vanuit een groot aantal hoekschoppen, maar ook deze leverden helaas geen doelpunt op. Pas vijf minuten voor rust kreeg Varsseveld, dat veel de lange bal hanteerde om het spel te verleggen, zijn eerste kans: een schot van circa 10 meter ging over het Groldoel. In de volgende aanval van Varsseveld was Grol te slap en te laat met ingrijpen met het gevolg dat de bal na een schot van de thuisclub, en dat geheel tegen de verhouding in, laag en hard in het doel verdween: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging gelijk op met kansen over en weer. Een schot van Kjell Riteco werd uit de onderhoek getikt. Verder ging een doelpoging van Mark Hietland recht op de keeper af en wird een tweede schot van Mark Hietland door de keeper uit de onderhoek getikt. Aan de andere kant bleef Nick Oude Luttikhuis attent keepen en viel op door tijdig uit te komen bij de lange ballen van Varsseveld. Na een half uur spelen in de tweede helft was het Mike Kempers, die een afgeslagen bal vanuit een hoekschop hard, strak en laag inschoot. Deze verdween, na enkele voeten en benen geraakt te hebben, in het net bij Varsseveld: 1-1. SC Varsseveld schoot daarna nog een keer vlak langs de kruising en Luc Berentsen schoot van circa 40 meter afstand een bal hoog door de lucht net over het doel.

Eindstand derhalve 1-1.

De blessure van de uitgevallen Tiem Rots valt mee. Uit ingewonnen informatie bij trainer William Krabbenborg blijkt dat Rots alleen een tik op zijn knie heeft gehad. Maar een en ander is van dien aard dat hij zondag bij de competitiestart er gewoon bij kan zijn.

Omdat FC Winterswijk met 2-3 van Bon Boys, gaat Grol door in de bekercompetitie.

Zondag 25 september  staat voor Grol de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2022-2023 op het programma. Het betreft dan de uitwedstrijd in Druten tegen DIO ’30. Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 14.00 uur.