Eén van de vele aanvallen van Grol op het doel van Union Nijmegen. Foto: Theo Huijskes
Eén van de vele aanvallen van Grol op het doel van Union Nijmegen. Foto: Theo Huijskes

Grol stijgt boven zichzelf uit met eclatante zege

Sport

Grol Groenlo - Union Nijmegen 5 - 0 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op 18 september jl. bestond voetbalvereniging S.V. Grol 104 jaar. Na de vorige week in de eerste wedstrijd van de competitie 2022-2023 met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen DIO ‘30 in Druten, stond de hoofdmacht van Grol afgelopen zondag aan de aftrap van de eerste thuiswedstrijd in de huidige competitie en dat tegen de 108 jaar bestaande voetbalclub Union uit Nijmegen. Los van de positieve uitslagen van deze wedstrijden, is er een bijzondere kanttekening te maken bij beide competitieduels. Ondanks dat het uitgebreide, tevens professionele archief van S.V. Grol uw verslaggever niet het gewenste antwoord kan geven, moet het volgens hem zo zijn dat het eerste elftal oftewel het visitekaartje van de club -in dit geval voor de eerste maal in haar bestaan- aan de aftrap van een competitiewedstrijd heeft gestaan met een team, waarvan de gemiddelde, tevens bijzonder jonge leeftijd van de elf basisspelers exact 22 levensjaren telt!

De jonge generatie trekt de voetbalkar
Bij tweedeklasser Grol waren voorafgaande aan de thuiswedstrijd van afgelopen zondag alle messen extra geslepen. Immers na de 0-1 overwinning in Druten tegen DIO ’30 tijdens de competitie-ouverture waren de verwachtingen hooggespannen voor de strijd tegen Union Nijmegen en dat op het eigen sportpark Den Elshof. Maar de equipe van trainer/coach William Krabbenborg maakte alle verwachtingen waar en dit door niet alleen het grote Union met een 5-0 nederlaag huiswaarts te sturen, maar dat tegelijkertijd te combineren met een sprankelende partij voetbal, waarbij de jonge generatie onder aanvoering van Tiem Rots en Siebe Lantink en verder bestaande uit Thiemo Wessels, Kjell Riteco, Mark Hietland en invaller Jordy Schutten, het publiek liet genieten van een sprankelende partij voetbal, bekroond met een 5-0 overwinning. Een zege, die tot gevolg heeft dat Grol koploper is met twee gewonnen wedestrijden met een doelsaldo van zes doelpunten voor en nul tegen.

Chapeau voor deze bijzonder gretige groep
Een zieke, grieperige trainer/coach William Krabbenborg, die zondagmorgen voorafgaande aan de wedstrijd nog twijfelde of hij zijn manschappen enkele uren later kon instrueren, was na afloop van de wedstrijd zo lyrisch dat hij bijna geen woorden wist te vinden om ze te prijzen voor de geleverde prestatie. “Wij hebben de gehele wedstrijd gedicteerd en dat in alle linies. Van meet af aan hebben wij de tegenstander bij de strot gepakt en daarbij laten zien wat wij in onze mars hebben. Het was vanaf de bank en derhalve ook voor de aanwezige supporters om ons heen een lust voor het oog om te zien hoe goed wij vandaag aan de bal waren. Daarbij de gehele wedstrijd dicterende, zodat deze, met name fysiek erg sterke tegenstander geen enkele mogelijkheid kreeg om het eigen vertrouwde spelletje op de mat te leggen. Voor ons en onze trouwe achterban meer dan geweldig om Grol zo te zien spelen. Chapeau voor deze jonge, bijzonder gretige groep!”

Zondag 8 oktober a.s. speelt Grol de uitwedstrijd tegen DCS in Zevenaar en dat op het sportpark Hengelder, adres Hengelder 1, 6902 PA Zevenaar, aanvang: 14.30 uur.

Opstelling Grol:

Doel: Nick Oude Luttikhuis;

Achter: Mike Kempers, Thiemo Wessels, Max de Vries en Kjell Riteco;

Midden: Mark Hietland (83e min. Sem Brummelaar), Tiem Rots (87e min. Mart Zieverink) en Rico Lammerdink;

Voor: Siebe Lantink, Luc Berentsen en Tycho Riteco (77e min. Jordy Schutten).

Scheidsrechter: 

Harrie Reintjes uit Didam. 


Gele kaarten: 

Mark Hietland en Luc Berentsen van Grol en

Ties van den Eijnde en Robin Custers van Union.

Scoreverloop:

28e min. 1-0 Tycho Riteco op aangeven van Tiem Rots

30e min. 2-0 Tycho Riteco op aangeven van Luc Berentsen

41e min. 3-0 Tiem Rots op aangeven van Tycho Riteco

56e min. 4-0 Luc Berentsen op aangeven van Tycho Riteco

86e min. 5-0 Max de Vries op aangeven van een door Tiem Rots genomen hoekschop

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids