Een beeld van de gebruikelijke herdenking voorafgaande aan de algemene ledenvergadering van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de gebruikelijke herdenking voorafgaande aan de algemene ledenvergadering van S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

S.V. Grol wil extra ondersteuning vrijwilligerswerk

Sport

Financieel gezien staat de club er goed voor

Door Theo Huijskes

GROENLO - Tijdens de afgelopen maandag in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof gehouden algemene ledenvergadering, kondigde het hoofdbestuur aan dat er in de naaste toekomst extra aandacht zal worden besteed aan het vrijwilligersbeleid. In verenigingsland, en dat zeker binnen de amateurvoetballerij, is een duidelijke trend waar te nemen, die het steeds moeilijker maakt om goede vrijwilligers op tal van terreinen te werven en te behouden. Ondanks dat Grol niet alleen plaatselijk, maar ook regionaal bekend staat om zijn grote vrijwilligersbestand, wil men in eerste instantie de huidige vrijwilligers meer en specifieker gaan ondersteunen met het gevolg dat men het vele, heden ten dage niet al te gemakkelijke werk kan uitvoeren. 

De ledenvergadering bij Grol werd, zoals reeds jaren achtereen te doen gebruikelijk, buiten bij het monument ‘Bewogen staan wij stil!’ voorafgegaan door een korte herdenking ten behoeve van de overleden leden. Dit met een woordje van voorzitter Hans Scheinck en het aanhoren van toepasselijke muziek en zang.

Financieel gezonde vereniging
Uit de vele overzichten en verslagen van penningmeester Tom Hoffman kwam nog eens duidelijk naar voren dat de club er financieel goed voor staat, maar dat er doorlopend de vinger aan de pols moet worden gehouden. Dit laatste werd nog eens extra bevestigd op het moment dat de mogelijke financiële gevolgen van de energiecrisis ter sprake kwamen. Heeft er wat betreft de contributie een bevriezing plaatsgevonden in de seizoenen 20-21 en 21-22, ingaande 1 juli 2022 was de jaarlijkse indexatie van 1,5% weer aan de orde. Verder werd er uitgebreid stilgestaan bij de financiële afronding van het uit de fusie met S.V. Grolse Boys voortgekomen gemeentelijke budget van 320 duizend euro, waarmee onder andere het nieuwe kunstgrasproject ‘Het Wilgenpark’ is gerealiseerd.

Nieuwe voorzitter per 1 januari 2023 
Ook werd er stilgestaan bij de komst van een nieuwe clubvoorzitter. De huidige voorzitter Hans Scheinck, heeft na de periode 2010-2022 aangegeven niet meer herkiesbaar te zijn. Een en ander omdat hij een periode van twaalf jaar voldoende vindt en omdat hij van mening is dat een voorzittersfunctie van een dergelijke club niet verenigbaar is met zijn raadslidmaatschap van de gemeente Oost Gelre. Hij zal in functie blijven tot 1 januari a.s., zodat er voldoende tijd is om een geschikte opvolger te vinden. In verband met een verhuizing naar Enschede, is bestuurslid Floris Geessinck teruggetreden. Hij wordt opgevolgd door Bert de Hek. Ook Petra Lammers, voorzitter van het deelbestuur Gezondheid en Gedrag, alsmede lid van het algemeen bestuur, is reeds na één jaar afgetreden. Voor haar wordt nog een opvolg(st)er gezocht.

Bij het afsluiten van het seizoen 2021-2022 bedroeg het aantal leden van ‘de Grol’ 1.400, te weten 908 spelende/actieve leden en 492 ondersteunende leden. Dit jaar worden maar liefst 15 leden gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Een en ander vindt plaats op donderdag 3 november tijdens een speciale bijeenkomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant